Δεν εκφράζει μεν ανησυχία για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ανοιχτά της Κύμης, στην Εύβοια, που έγινε αισθητός στην Αττική, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας, αλλά...
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έλαβε χώρα στις 16:14 ενώ το επίκεντρό του είναι 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης με εστιακό βάθος 14,6 χιλιομέτρων. Ο θαλάσσιος χώρος που έγινε ο σεισμός αλλά και η απόστασή κάνει τους ειδικούς να μην ανησυχούν ιδιαίτερα
Η αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου
«Παρακολουθείται η κάθε σεισμική δραστηριότητα»
Ο σεισμολόγος Βασίλης Καρακώστας υπογράμμισε ότι ο θαλάσσιος χώρος που έγινε ο σεισμός αλλά και η απόσταση κάνει τους ειδικούς να μην ανησυχούν ιδιαίτερα. Ωστόσο επισημαίνει ότι από έναν σεισμό δεν γίνεται να εξαχθούν συμπεράσματα, ενώ, όπως τονίζει, παρακολουθείται η κάθε σεισμική δραστηριότητα.
«Η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», λέει ο Λέκκας
Παράλληλα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι ο σεισμός «δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό».
Δύο ακόμη ασθενείς σεισμοί στην περιοχή
Ανοιχτά της Κύμης, στην Εύβοια, σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον πρώτο σεισμό, έλαβαν χώρα δύο ακόμη ασθενείς σεισμικές δονήσεις. Συγκεκριμένα, δέκα λεπτά αργότερα στις 16:25, σεισμική δόνηση 2,4 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 11,5 χιλιομέτρων, ενώ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έλαβε χώρα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κύμης.
Ο δεύτερος σεισμός στην περιοχή
Στις 16:33, σημειώθηκε ο τρίτος σεισμός, 3,1 Ρίχτερ, 21 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το εστιακό βάθος ήταν 16,9 χιλιομέτρων.
Ο τρίτος σεισμός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου