Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 15, 2024

ΣΑΡΩΣΕ! ΤΟ AfD ήρθε πρώτο σε περιφερειακές εκλογές στην Γερμανία...

 

Ο υποψήφιος του AfD Uwe Thrum κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Saale-Orla. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχασε το όριο του 50 τοις εκατό, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές εναντίον του υποψηφίου του CDU, Κρίστιαν Χέργκοτ.

Στις εκλογές της περιφέρειας στην περιφέρεια Saale-Orla, κανένας από τους τέσσερις υποψηφίους δεν πέτυχε το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων πάνω από το μισό. Ο πολιτικός του AfD Uwe Thrum συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους με 45,7%, ακολουθούμενος από τον Christian Herrgott (CDU) με 33,3%, η ανεξάρτητη υποψήφια του SPD Regina Butz με 14,2% και ο αριστερός υποψήφιος Ralf Kalich με 6,9%. 
.


Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 65,5%. Αυτό σημαίνει ότι ο Thrum θα πάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 28 Ιανουαρίου ως νικητής και ο Herrgott ως δεύτερος. Εάν ο Thrum κερδίσει τον δεύτερο γύρο, θα είναι ο δεύτερος διοικητής της περιφέρειας του AfD στη Θουριγγία μετά τον Robert Sesselmann στο Sonneberg.

Ο Thrum έχει επίσης τις περισσότερες κοινότητες στην περιοχή Saale-Orla
Ο υποψήφιος του AfD Thrum προηγήθηκε στις εκλογές σε 47 από τις 59 πόλεις και δήμους. Στις υπόλοιπες δώδεκα κοινότητες, ο Herrgott έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Ο Butz και ο Kalich δεν μπόρεσαν να κερδίσουν μια κοινότητα.


Εγκαίνια στις 9 Φεβρουαρίου
Ο νέος περιφερειακός διοικητής θα αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά του στις 9 Φεβρουαρίου. Ο προηγούμενος διοικητής περιφέρειας Thomas Fügmann (CDU) δεν επετράπη να είναι εκ νέου υποψήφιος για λόγους ηλικίας. Διατήρησε το αξίωμα για δώδεκα χρόνια.


Η εκλογή ως τεστ διάθεσης
Οι εκλογές του περιφερειακού συμβουλίου ήταν «σίγουρα ένα τεστ διάθεσης για τις αγροτικές περιοχές», είπε εκ των προτέρων η επικεφαλής του προγράμματος συμβούλων για τη δημοκρατία Mobit, Romy Arnold. Η σημασία δεν πρέπει ούτε να υπερβάλλεται ούτε να υποβαθμίζεται. Από τη μια πλευρά, η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη δείξει πόσο θερμή είναι η πολιτική και κοινωνική διάθεση έξω από τις μεγαλύτερες πόλεις. «Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε κάτι εδώ που δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον στην περιοχή Saale-Orla: ότι πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται και αγωνίζονται για μια ανεκτική και ανοιχτή κοινωνία». Αυτό είναι ενθαρρυντικό.



Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Schleiz στις 6 Ιανουαρίου για να προειδοποιήσουν ενάντια στην εκλογή του υποψηφίου του AfD Thrum. Αυτή η συγκέντρωση συνοδεύτηκε από διαμαρτυρίες υποστηρικτών του AfD. Οι προσφυγές κατά της εκλογής υποψηφίων του AfD σε τοπικά πολιτικά γραφεία ή ακόμη και η μη κομματική εκλογή αντιπάλων υποψηφίων του AfD είναι αμφιλεγόμενες. Παρόμοια έκκληση υπήρξε και κατά τις περιφερειακές εκλογές στο Sonneberg. Στη συνέχεια, ο άνδρας του AfD, Σέσελμαν, έλαβε ακόμη περισσότερες ψήφους στον δεύτερο γύρο από ό,τι στον πρώτο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου