Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Ιανουαρίου 10, 2024

Μεγάλη επιχείρηση των Λιμενικών στον Αμβρακικό Κόλπο – Ψάρευαν παράνομα ολοθούριο

Νέα υπόθεση λαθραλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο με απαγορευμένες αυτοσχέδιες συρόμενες ιχθυοπαγιδες αντιμετώπισε με επιτυχία το Α’ Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας το απόγευμα της Τρίτης 09 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πηγές του e-maistros.gr οι λιμενικοί του γραφείου Ασφαλείας με συνδρομή του ΑΛΣ 5936 Λιμεναρχείου Πρέβεζας αξιοποιώντας πληροφορίες διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όπου εντόπισαν τους δύο επαγγελματίες αλιείς να αλιεύουν με απαγορευμένες αυτοσχέδιες συρόμενες ιχθυοπαγιδες με το υπό ιδιοκτησίας τους επαγγελματικό σκάφος δύο χιλιάδες δέκα (2010) τεμάχια του είδους “ολοθούριο”με συνολικό βάρος ογδόντα δύο 82 κιλών, ενώ δεν είχαν εφοδιαστεί και με άδεια αλίευσης του συγκεκριμένου είδους.
Κατά τον έλεγχο ο καπετάνιος ήταν γνωστή φυσιογνωμία, καθώς είχε εντοπισθεί ξανά το έτος 2023 από τους λιμενικούς να διενεργεί ανάλογη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα (συρόμενο τρατάκι) και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θεωρείται υπότροπος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα επιστράφηκαν άμεσα στη θάλασσα.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και είναι εξαιρετικό δόλωμα. Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αξία του είδους ανά κιλό μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τις 3.000 ευρώ, ενώ η τιμή στην Ελλάδα, λέγεται πως είναι περί τα 1.000 ευρώ το κιλό. Η αξία των κατασχεθέντων ίσως αγγίζει και τις 75.000 ευρώ.
Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Α Λιμενικού Τμήματος για τις στοχευμένες δράσεις και τον κ. Διοικητή 3ης Περιφέρειας Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΤΙΦΤΙΚΙΔΗ Παύλο για τον συντονισμό.

    

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου