Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 25, 2024

Φαίη Μπακογιώργου: Ξεσπά ο πατέρας της – «Ντρέπομαι για τις κατηγορούμενες, θα έπρεπε να καταδικάζουν τους εαυτούς τους»

 

«Ντρέπομαι για λογαριασμό τους, εφόσον δεν ντρέπονται εκείνες, έστω και την ύστατη στιγμή» αναφέρει στο enikos.gr ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης Μπακογιώργου, σχολιάζοντας την ανατροπή των αρχικών απολογιών της μητέρας και της αδελφής της, οι οποίες φέρονται να υπέδειξαν την σπιτονοικοκυρά ως υπεύθυνη για τον μαρτυρικό θάνατο της 23χρονης, κατά την νέα απολογία τους στην ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τους, όπως και η σπιτονοικοκυρά τους, έχουν προφυλακιστεί για την φρικτή υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με τον πατέρα της Φαίης να ζητά από την πρώτη στιγμή δικαίωση για το παιδί του. Οι δύο κατηγορούμενες  φέρονται να άλλαξαν τους ισχυρισμούς τους στην ανακρίτρια, λέγοντας ότι είπαν ψέματα αρχικά γιατί φοβόντουσαν και δέχονταν απειλές από την συγκατηγορούμενή τους (σ.σ. την σπιτονοικοκυρά).

Συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη γνωστό, η μητέρα της Φαίης αφού υπέδειξε την σπιτονοικοκυρά για την δολοφονία της Φαίης, υποστήριξε πως η ηλικιωμένη την κακοποιούσε, την έστελνε για επαιτεία και της έπαιρνε χρήματα. Ωστόσο, δήλωσε πως δεν μπορεί να γνωρίζει πώς την σκότωσε, καθώς δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό. Από την πλευρά της, η αδελφή της Φαίης, η οποία αρχικά είχε ομολογήσει την δολοφονία, ανέτρεψε επίσης την αρχική της απολογία. Όπως ισχυρίστηκε, είπε ψέματα γιατί φοβόταν και την εκβίαζε η σπιτονοικοκυρά πως αν δεν πει αυτά που ήθελε αυτή, θα την έκλεινε σε ψυχιατρείο. «Η αλήθεια είναι ότι την Φαίη την σκότωσε η σπιτονοικοκυρά» είπε στη νέα της απολογία και υποστήριξε ότι η ίδια δεν γνωρίζει το πώς έγινε αυτό, γιατί εκείνη την ημέρα βρισκόταν με έναν ηλικιωμένο, τον οποίο και φρόντιζε (σσ. ο ηλικιωμένος έχει πεθάνει).


«Οι ίδιες θα έπρεπε να καταδικάζουν τους εαυτούς τους που σκότωσαν το παιδί μου, και αντί για αυτό, ακόμη παίζουν στην μνήμη του. Θα έπρεπε να ντρέπονται, εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Φυσικά, πάντα μένω στην αρχική μου στάση και σε όσα πίστευα εξαρχής. Για αυτό και επέμεινα, και εν τέλει, αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στην Φαίη» επισημαίνει στο enikos.gr ο πατέρας της Φαίης, και προσθέτει πως «το ένστικτό μου και η αγάπη του παιδιού μου, που χάθηκε, με κράτησαν όρθιο και ζωντανό, για να βρω ποιοι πραγματικά εμπλέκονται στον θάνατό της».


Η άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν μητέρα τριών παιδιών, είχε βρεθεί τυλιγμένη με μια κουβέρτα, μερικά μέτρα από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε μαζί με την μητέρα και την αδελφή της, οι οποίες κατηγορούνται ότι την κακοποιούσαν συστηματικά και την εξωθούσαν στην επαιτεία, ενώ παράλληλα, η σπιτονοικοκυρά της, την εξέδιδε προκειμένου να αποσπάσει χρήματα. Αποτέλεσμα του εφιάλτη που ζούσε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο διαμέρισμα-κολαστήριο στην Κυψέλη, ήταν ο θάνατός της.

«Είναι εμφανές πως είναι τόσο “λίγοι” σαν άνθρωποι, και σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Δεν σκέφτονται τις πράξεις που έκαναν, και το τι αντιστοιχεί σε αυτές. Σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, και πώς να γλιτώσουν. Είναι απαξιωτικό για εμένα και δεν ανέχομαι να μιλάω για τέτοια πράγματα. Δυστυχώς, πέφτω στο επίπεδό τους» καταλήγει ο πατέρας της Φαίης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου