Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 17, 2024

Ποιες χώρες έχουν βιώσει περισσότερο πόλεμο

Μπορείς να σκεφτείς ποιες;

Από τον συνεχιζόμενο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο μέχρι τη

σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, οι πόλεμοι αποτελούν μέρος της ανθρώπινης ιστορίας για χιλιετίες.




Ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο έχει εμπλακεί σε πόλεμο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένα έθνη έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από συγκρούσεις σε σχέση με άλλα. Και ενώ πολλές χώρες πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους, για παράδειγμα, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου οι πόλεμοι ξεκίνησαν ως μέρος της αρπαγής της εξουσίας.

Εδώ είναι οι χώρες που βίωσαν περισσότερο πόλεμο

Συρία

Από τότε που η Συρία απέκτησε για πρώτη φορά την ανεξαρτησία της το 1920, η χώρα έχει εμπλακεί σε μια σειρά πολέμων. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Συρία έχει εξελιχθεί από το Αραβικό Βασίλειο της Συρίας στη Συριακή Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο από το 2011 σε μια άλλη προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος.

Ισραήλ

Από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του, τον Μάιο του 1948, το Ισραήλ έχει κάνει διάφορους πολέμους με γειτονικές αραβικές χώρες. Η σύγκρουση με την Παλαιστίνη είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες στον κόσμο.

Κίνα

Επίσημα γνωστή ως Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η Κίνα έχει ιστορικό εμφύλιων συγκρούσεων, οι οποίες έληξαν μόνο όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα κέρδισε τον Κινεζικό Εμφύλιο Πόλεμο το 1949.

Τουρκία

Μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία έγινε γνωστή στον απόηχο του επιτυχημένου πολέμου της ανεξαρτησίας της το 1919. Η Τουρκία έχει ηττηθεί μόνο μία φορά, με τις υπόλοιπες συγκρούσεις της να καταλήγουν είτε σε νίκη, είτε σε αδιέξοδο, είτε σε εκεχειρία.

Ιράκ

Ενώ κυβερνούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το Ιράκ εμπλεκόταν πάντα σε κάποιο είδος πολέμου. Μόλις απαλλαγεί από την οθωμανική επιρροή, έπεσε υπό βρετανική κυριαρχία. Μόλις το 1932 το Ιράκ κέρδισε την ανεξαρτησία του, αλλά δεν άργησε να εμπλακεί η χώρα στον πρώτο από τους πολλούς νέους πολέμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου