Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 15, 2024

Σεξουαλικός Εκβιασμός για λίγο νερό

Είναι αποτρόπαιο: Ειδικοί καταγγέλλουν πως κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια

εξαναγκάζονται να κάνουν σεξ για λίγα λίτρα νερό. Οι ζωές τους καταστρέφονται. Κι όμως, στις περισσότερες περιοχές, αυτή η αισχρή εκμετάλλευση είναι απολύτως νόμιμη. 

Αλλά τώρα, γενναίες ομάδες στην Κένυα για τα δικαιώματα των γυναικών πιέζουν για έναν νόμο που θα βάλει τέλος σ’ αυτή την κακοποίηση, και ζητούν τη βοήθειά μας. Λάβε μέρος για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η φρίκη κατά των ευάλωτων γυναικών και κοριτσιών!


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


Φίλες και φίλοι,

Φαντάσου να χρειάζεσαι νερό τόσο απεγνωσμένα που θα έκανες τα πάντα γι’ αυτό. Τα πάντα.

Ειδικοί υπολογίζουν πως κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια (ίσως και παραπάνω) αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.

Διεφθαρμένοι προμηθευτές νερού στην Κένυα εκμεταλλεύονται την κατάσταση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αναγκάζοντας γυναίκες και κορίτσια να κάνουν σεξ για λίγα λίτρα νερό.

Παιδιά κακοποιούνται. Οι ζωές αυτών των γυναικών καταρρέουν. Δεν έχουν άλλη επιλογή.

Και το πιο απίστευτο είναι πως απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει αυτή τη φρικτή εκμετάλλευση, είναι απολύτως νόμιμη!

Αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε. Ομάδες στην Κένυα για τα δικαιώματα των γυναικών αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει έναν νόμο που θα ποινικοποιεί αυτή την κακοποίηση, και πως μια μαζική παγκόσμια πίεση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ζητούν απ’ το κίνημα του Avaaz να βοηθήσει. Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας για ορισμένους απ’ τους πιο φτωχούς κι ευάλωτους ανθρώπους στην Γη, κι ας απαιτήσουμε να μπει τέλος στο εκβιαστικό σεξ με αντάλλαγμα το νερό. Όταν η έκκλησή μας αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε τις φωνές μας στην κυβέρνηση της Κένυας.



Σε όσες κι όσους από εμάς έχουμε τρεχούμενο νερό, αυτή η φρίκη μοιάζει αδιανόητη. Αλλά στις φτωχογειτονιές της Κένυας, το νερό είναι πολύτιμος και σπάνιος πόρος. Πολλές γυναίκες και κορίτσια περπατούν χιλιόμετρα για να βρουν αρκετό ώστε να μπορούν να επιβιώσουν. Κι η απελπισία τους τις κάνει ευάλωτες.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Κένυα. Όπου υπάρχει ακραία φτώχεια, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει σεξουαλική εκμετάλλευση. Το εκβιαστικό σεξ με αντάλλαγμα το νερό έχει καταγραφεί επίσης και στο Μπαγκλαντές, το Μεξικό και την Κολομβία.

Οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές, με τις γυναίκες να δυστυχούν απ’ τη ντροπή και να εκδιώχνονται απ’ τις κοινότητές τους, και με την επιδημία του HIV και τις εφηβικές εγκυμοσύνες να εκτινάσσονται στα ύψη. Ένας νέος νόμος μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην προστασία γυναικών και κοριτσιών.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις γενναίες ακτιβιστικές ομάδες στην Κένυα για τα δικαιώματα των γυναικών, για να απαιτήσουμε να μπει τέλος σ’ αυτήν τη φρίκη. Υπόγραψε τώρα!


Το Avaaz έχει αγωνιστεί για την προστασία γυναικών και κοριτσιών σ’ όλο τον κόσμο. Έχουμε απαιτήσει ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, προστασία από κακοποιητικά καθεστώτα κι έχουμε αγωνιστεί για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών παντού. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να καταφέρουμε κάτι υπέροχο. Ας την αρπάξουμε!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Patricia, Nate, Mel, Julian, Antonia, Huiting κι όλη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ: Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτό. Αν συγκεντρωθούν αρκετές υπογραφές, θα συνεργαστούμε με το δίκτυο CSO για το νερό και την αποχέτευση της Κένυας (KEWASNET), το Δίκτυο της Κοινωνίας Πολιτών της Αφρικής για το Νερό και την Αποχέτευση (ANEW), το Umande Trust, και γενναίες επιζήσασες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης με αντάλλαγμα το νερό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου