Σε μια απόφαση-σταθμό για την τοπική οικονομία αλλά και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, το οποίο ανακοίνωσε χθες πως όλα τα cheesecake στην θεσσαλική πόλη θα κατασκευάζονται με φέτα, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου
Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε ήδη στα ζαχαροπλαστεία της πόλης, στα οποία δίνεται περίοδος προσαρμογής ενός ολόκληρου χρόνου προκειμένου να τροποποιήσουν τις συνταγές τους. «Στόχος είναι σε έναν χρόνο από τώρα οι επισκέπτες της Λάρισας να απολαμβάνουν την εμπειρία του γευστικότατου, 100% ελληνικού cheesecake με φέτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος.
«Η φέτα ΠΟΠ είναι το παραδοσιακό μας τυρί, ο λευκός χρυσός της Ελληνικής κτηνοτροφίας που στηρίζει την αιγοπροβατοτροφία της περιοχής και ξεχωρίζει για την υψηλή του ποιότητα και το φίνο άρωμά του. Τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου, ενώ βραβεύεται συνεχώς σε διεθνείς εκθέσεις όπου οι νταμιτζάνες μας γίνονται ανάρπαστες. Γιατί να μην προωθήσουμε τα δικά μας προϊόντα, γιατί να φτιάχνουμε τα cheesecake με ξένα τυριά;» συμπλήρωσε ο κ. Καλογιάννης.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ειδικοί αναλυτές γευσιγνώστες από την περιοχή του θεσσαλικού κάμπου εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο σχέδιο του ελληνικού cheesecake με φέτα, εκτιμώντας ότι η νέα συνταγή θα γνωρίσει σημαντική επιτυχία καθώς μεταξύ άλλων «η άλμη από τη φέτα θα μουλιάζει το μπισκότο του cheesecake, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσης στο στόμα».
Μετά την υιοθέτηση του μακρόπνοου σχεδίου από τα λαρισινά ζαχαροπλαστεία, επόμενο βήμα είναι η επέκταση του σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας. Μια τέτοια εξέλιξη πάντως αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις στη γειτονική πόλη του Βόλου, ο δήμαρχος του οποίου Αχιλλέας Μπέος ήδη προειδοποίησε με κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «εάν κάποιος αρχίσει να φτιάχνει γλυκά με φέτα, αυτοί θα είμαστε εμείς».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου