Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 22, 2024

Σάστıσμα» με προφnτεία του Αγίου Παϊσίου για το κράτος: «Να εiστε έτοıμοι όταν θα δεiτε να περνάνε όλα αuτά τα μέτρα»

Προφητεία Αγίου Παϊσίου: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν τελευταία για

τα όσα είχαν προφητεύσει οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τέτοιες απόψεις μάλιστα εντάθηκαν από τότε που προέκυψε στον δημόσιο διάλογο το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, με τον γάμο και την τεκνοθεσία να διχάζουν την ελληνική κοινωνία.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα, πολλοί θέλουν τον ίδιο τον Άγιο Παΐσιο να έχει τοποθετηθεί χρόνια πριν τον θάνατό του για αποφάσεις του κράτους που θα αφορούν τη σύνθεση της ελληνικής οικογένειας, με κάποιους πιο… ακραίους να τονίζουν πως θα βρουν δεινά τη χώρα μας, όπως μεγάλοι σεισμοί και καταστροφές. Φυσικά τέτοιες απόψεις δεν τις υιοθετούμε, ωστόσο είναι τόσο μεγάλη η μερίδα κόσμου που τις πιστεύει, που μας είναι αδύνατον τουλάχιστον να μην τις ακούμε.


«Η μέρα που θα έρθει μεγάλος σεισμός στην Αθήνα είναι…» – Συγκλονιστική προφητεία Αγίου Παϊσίου για χτύπημα του εγκέλαδου

Οι σεισμοί στην Κρήτη, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν αυτά τα σκληρά λόγια, και προκαλούν ανησυχία στην χώρα. Κι όμως ο εφιάλτης του Λεκανοπεδίου, δεν είναι το μικρό ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον σεισμό στην Αττική 5,9 Ρίχτερ του Σεπτεμβρίου του 1999, αλλά το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό Κόλπο που δείχνει διάθεση να «ξυπνήσει» εσχάτως».

Ο ισχυρός σεισμός στην Αττική 6,7 Ρίχτερ της 24ης Φεβρουαρίου 1981 με επίκεντρο της Αλκυονίδες, καθώς και ο μεγαλύτερος του μετασεισμός της 4ης Μαρτίου 6,4 Ρίχτερ, προκάλεσαν καταστροφές σε Κορινθία, Βοιωτία, Αττική, Εύβοια και Φωκίδα.


Το Λουτράκι, τα χωριά Περαχώρα, Πίσια, Πρόδρομος των Γερανείων έπαθαν μεγάλες ζημιές από τον κύριο σεισμό ενώ τα χωριά Πλαταιές και Καπαρέλι στην Βοιωτία από το μετασεισμό.

Κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια, το Λουτράκι τουριστικά πήγε 20 χρόνια πίσω και ποτέ δεν ανέκτησε τον προηγούμενο χαρακτήρα του, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. 85.000 κτίρια περίπου υπέστησαν βλάβες (22.554 κτίρια μη επισκευάσιμα).

Μετά το μετασεισμό της 4ης Μαρτίου παρατηρήθηκε επιφανειακή εκδήλωση του σεισμογόνου ρήγματος κοντά στις βορειοανατολικές ακτές του κόλπου, μήκους 15km και μέσης πτώσης 60cm.

Ιδιοκτήτης περιστεριών από τη Δωρίδα δήλωσε ότι, ενώ τα περιστέρια μαζεύονταν συνήθως στη στέγη τους κάθε σούρουπο, εκείνη την ημέρα δεν έμπαιναν στη στέγη τους και άρχισε ο ίδιος στις 9 το βράδυ να τα βάζει στις φωλιές τους και 2 ώρες αργότερα έγινε ο σεισμός.

Στο Λουτράκι και την Περαχώρα τα σκυλιά αλυχτούσαν δύο ώρες πριν τον σεισμό. Μια τεράστια λάμψη βγήκε από τα Γεράνεια στη νότια άκρη τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατά την διάρκεια του σεισμού.

Από τότε οι Αλκυονίδες «στοιχειώνουν» την Αττική. Υπολογίζεται ότι η περιοχή δίνει έναν μεγάλο σεισμό κάθε 30-40 χρόνια. Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια από το φονικό σεισμό της Αττικής που άφησε πίσω του 143 νεκρούς, 1600 τραυματίες και περισσότερους από 50.000 άστεγους η επιστημονική γνώση που πήραν οι σεισμολόγοι και οι ειδικοί τόσο σε επίπεδο αντισεισμικού σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο γνώσης ήταν σημαντική αλλά αυτά που έπραξαν πολύ λίγα ώστε να περιοριστεί ο σεισμικός κίνδυνος της χώρας.


Περιοχές όπως είναι ο Κορινθιακός κόλπος με το ρήγμα των Αλκυονίδων ή το ρήγμα της Αταλάντης στη Θήβα, μπορούν να δώσουν ανά πάσα στιγμή κάποιο ισχυρό σεισμό, αλλά και περιοχές στη χώρα όπου το μέγεθος που μπορούν να δώσουν φτάνει ακόμη και τα 6 ή 6,5 Ρίχτερ, όπως είναι το Ιόνιο και συγκεκριμένα από το νότιο τμήμα της Κέρκυρας μέχρι νοτίως της Κεφαλονιάς, εκεί δηλαδή που εκτείνεται το επονομαζόμενο «Ελληνικό τόξο».

Εκεί που δίνουν μεγάλη προσοχή οι επιστήμονες είναι στο σεισμικό τόξο που εκτείνεται από τις Αλκυονίδες στον Κορινθιακό κόλπο, πηγαίνει προς τη Θήβα και καταλήγει στο νότιο Ευβοϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου