Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 09, 2024

Oι dick pics απειλούν (ακόμα) τους ντιτζιταλικούς έρωτες με άδοξο τέλος


Δυο Millennials εξηγούν τι είναι το “άγχος της dick pic” ή μάλλον το “άγχος της ξενέρας λόγω μιας dick pic” 




ΑΠΟ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ



Με τη δημόσια συζήτηση να πείθεται μέσα στην ίδια της την αυταρέσκεια πως τα πράγματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξελίσσονται και πως τα έμφυλα ζητήματα μπαίνουν τέλος πάντων σε μια τροχιά, το concept “dick pics” ακούγεται οριακά μπανάλ. Μα ποιος στέλνει φωτογραφίες του πέους του απρόκλητα; Υπάρχουν ακόμα αυτοί οι τύποι; Η αλήθεια είναι πως μια βόλτα στα “requests” στα Instagram DM μιας γυναίκας είναι αρκετή για να πείσουν τον οποιονδήποτε πως το γεγονός ότι ένα κάρο φίλτρα τσουβαλιάζουν τον μέσο απροσάρμοστο εραστή απευθείας στα “αιτήματα” (το σύμπαν των απροσάρμοστων επίδοξων εραστών) δεν σημαίνει πως αυτός ο wannabe εραστής δεν αφέθηκε στην παρόρμηση να κάνει ένα ανάρμοστο (ακόμα και χυδαίο) πέσιμο σε μια συχνά άγνωστη γυναίκα.

Μόνο που δεν είναι μόνο αυτοί οι παράξενοι τύποι, που μεταμορφώνονται σε incels με μαθηματική ακρίβεια, εκείνοι που στέλνουν dick pics, θεωρώντας τη κάτι σαν εναλλακτική μιας έστω κρύας pick up line. Dick pics στέλνουν ακόμα και οι τύποι που έχουν πάρει το πράσινο φως για τα DM ή έχουν “κερδίσει” το match στο Tinder η σε όποιο άλλο dating app. Είτε απρόκλητα είτε αφού η συζήτηση έχει πάρει ένα πιο σεξουαλικό ύφος, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα sexting, και σε κάνουν να σκέφτεσαι: “τώρα το π**λί σου ΠΟΥ κολλάει;”.

Η παραμονή Χριστουγέννων με βρήκε με φόρμα στον καναπέ μιας φρεσκοχωρισμένης φίλης με διάθεση για σεξ. Πολύ σεξ. Όλα έδειχναν πως θα το έπαιρνε αργά ή γρήγορα, μιας και είχε ήδη αρχίσει να φλερτάρει με έναν τύπο και βρισκόταν σε αυτό το απολαυστικό στάδιο ανταλλαγής μηνυμάτων, ενδιαφέροντος και ατελείωτης προσοχής (που δεν χορταίνεται), λίγο πριν το πρώτο ραντεβού. Όσο κυλούσε η βραδιά οι ειδοποιήσεις στο κινητό της είχαν το 100% της προσοχής της, και δίκαια. Με ενθουσιασμό. Μέχρι που από το preview του κινητού είδε πως το φλερτ και soon to be sex της τής είχε στείλει μια φωτογραφία. “Όχι ρε γαμώτο. Ας μη μου έχει στείλει dick pic, Παναγία μου”, αναφώνησε ταραγμένη. Περάσαμε πέντε λεπτά προσπαθώντας να την πείσουμε να ανοίξει τη φωτογραφία και άλλα τριάντα λεπτά προσπαθώντας να αναλύσουμε την αντίδραση. Τι ήταν αυτό; Άγχος; Μπορεί να προκαλέσει κυριολεκτικό άγχος η αποστολή μιας dick pic στον παραλήπτη της; Από ότι φαίνεται, περίπου. Spoiler alert: δεν ήταν dick pic, ήταν μια φωτό του ποτού που έπινε με φίλους σε κάποιο bar.

“Όταν μιλάς randomly στα social media με κάποιον που σε ενδιαφέρει ερωτικά και αγχώνεσαι μήπως σου στείλει dick pic”, μου απαντά σαν να μιλάει για το πιο δεδομένο πράγμα στον κόσμο η Λυδία (32 ετών) όταν τη ρωτάω τι είναι αυτό το “dick pic stress”. “Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι αποτελεί μάστιγα. Το ακούς από παντού και απλώς προσπαθείς να το αποφύγεις, περιορίζοντας τις online επαφές σου με αγνώστους”.





O Χάρης (31) από την άλλη δεν θα το έλεγε ακριβώς άγχος. “Το να λάβω μια dick pic από κάποιον άσχετο δεν με αγχώνει. Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια εποχή ωμότητας, οπότε δεν με σοκάρει να μου στείλει κάποιος το πέος του. Απλώς δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ειδικά όταν μιλάς με τον άλλο στα social media ή στο Grindr και δεν τον έχεις δει καν από κοντά. Θα δω ένα πέος; Ε, και;”, μου λέει απαθής. Για τον Χάρη το ενοχλητικό της υπόθεσης είναι πως “αυτομάτως αυτός ο άνθρωπος θα μπει στο κεφάλι μου στο κουτάκι των ανθρώπων που ψάχνουν εύκολο σεξ και μετά δεν θα μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Άγχος έχω ίσως όταν βρίσκω τον άλλο ήδη ενδιαφέρων από τις συζητήσεις μας και αγχώνομαι ότι αν μου στείλει dick pic ή προσπαθήσει να το γυρίσει σε σεξοσυζήτηση θα ξενερώσω αυτομάτως. Είναι ήδη δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να μπορούν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον μέσα από τα app πριν το πρώτο ραντεβού, γιατί να μου το γ***μήσεις με μια dick pic;”.
Είναι το άγχος της dick pic ή το άγχος της ξενέρας;

Οι απρόκλητες dick pics στέλνονται σε κάθε πιθανό μέσο που μπορούμε να σκεφτούμε. Διάολε, εδώ όρχεις ανέβηκαν δημόσια σε φωτογραφία στο Threads. “Γενικώς, συμβαίνει σε όλο το φάσμα των social media, απλώς προφανώς σε κάποια που η βάση τους είναι το dating, το συναντάς πιο συχνά”, τονίζει η Λυδία, που σκέφτεται να ξαναμπεί στον κόσμο του Tinder δειλά-δειλά.

Ο Χάρης δεν λαμβάνει dick pics τόσο συχνά όσο παλιότερα. “Μάλλον το προφίλ μου είναι πλέον λίγο αφιλόξενο για άτομα που ψάχνουν κάζουαλ σεξ, είτε λόγω bio, είτε επειδή δεν έχω καν shirtless φωτογραφίες. ΟΚ, και επειδή φιλτράρω από νωρίς με ποιους μιλάω”, εξηγεί. “Συχνότερα λαμβάνω από απρόσωπα προφίλ, απλώς μια dick pic, στην οποία απαντάω την κονσέρβα ‘τι ακριβώς περιμένεις να πω; Τι ωραίος π**τσος, τρέχω να τον γλείψω, χωρίς να ξέρω καν ποιος είσαι;’. Μια άλλη φορά θυμάμαι πως κάποιος μου έστειλε πάνω σε άκυρη συζήτηση στο Messenger, ούτε καν στο Grindr ή στο Tinder, μια dick pic και απάντησα ‘αυτό τώρα γιατί;’. Ένιωσε άβολα, αλλά ΟΚ τι να κάνω; Δεν μου αρέσει να αντιμετωπίζω ανθρώπους ως ένα κινούμενο πέος όπως ακριβώς δεν θέλω να με αντιμετωπίζουν έτσι και οι άλλοι. Αν σας αρέσει ΟΚ, πάω πάσο”.

Υπάρχει μια σταθερά σε κάθε απόπειρα φλερτ που συμβαίνει, ειδικά με την ευκολία της ακατάσχετης φλυαρίας, της συνεχόμενης επικοινωνίας, των αναπάντεχων και εντελώς αχρείαστων dick pics και των ατελείωτων επιλογών που τελικά αντί να απελευθερώνουν, καταλήγουν να αγχώνουν τους ντιτζιταλικούς εραστές των dating apps: το να προστατεύσουν το ενδιαφέρον τους. “Τις καύλες μου προσπαθώ να προστατεύσω”, τονίζει η Λυδία, “γιατί πολύ απλά, άμα σου αρέσει ο συνομιλητής, μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί την απόλυτη ξενέρα και έτσι, η όλη φάση τελειώνει άδοξα”.



“Με ξενερώνει κυρίως”, συμφωνεί και ο Χάρης. “Επειδή ακριβώς μάλλον δεν καταλαβαίνει ο άλλος ότι η συμπεριφορά αυτή είναι παραβιαστική. Έχει ένα ‘σιγά μωρέ το πέος μου σου έδειξα’. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πίσω από τη dick pic κρύβεται και η απαίτηση να στείλεις κι εσύ κάτι. Αλλά και να μην κρύβεται, ζήτησα εγώ να το δω; Ξέρω κόσμο που ζητάει dick pics, όχι απαραίτητα για να καυλώσει αλλά για να ξέρει με τι έχει να κάνει και να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Δεν θα το έκανα, αλλά αυτό θεωρώ πως έχει λίγη πλάκα. Είναι σίγουρα ρηχό, αλλά αν έχεις σκοπό να βρεθείς για σεξ, φαντάζομαι θες να δεις όλο το πακέτο πριν”.
Πότε είναι καλοδεχούμενη μια dick pic;

Οι dick pics δεν έρχονται από την κόλαση. Προφανώς κάποιες φορές είναι καλοδεχούμενες. Άλλωστε, αυτή η θεωρία πως οι άντρες είναι οπτικοί τύποι και οι γυναίκες εγκεφαλικές έχει καταρριφθεί από την εποχή που το να λέμε “άντρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη” περνούσε χωρίς γιουχάρισμα.

Μια dick pic είναι καλοδεχούμενη “φαντάζομαι, όταν ζητηθεί”, λέει αυτόματα ο Χάρης. “Ή άμα υπάρχει ήδη έτοιμη συνθήκη με κάποιο άτομο. Ας πούμε αν είστε fuck buddies ή ζευγάρι και θες να δείξεις στο άλλο άτομο πόσο σε έχει ερεθίσει. Kinda cute”. Για την Λυδία, μια dick pic είναι καλοδεχούμενη όταν υπάρχει ήδη ανταλλαγή nudes και σχετικών φωτογραφιών. Ναι, όταν έχει αρχίσει να χοντραίνει το sexting. “Ε, γενικά, παιδιά, αντίληψη λέγεται. Αν πιστεύεις πως αυτό που έχεις στο παντελόνι σου αξίζει ΤΟΣΟ πολύ το ρίσκο, τι να πω…”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου