Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 22, 2024

Αυξημένος κινδυνος νυκτουρίας για όσους βλέπουν τηλεόραση πάνω από 5 ώρες τη μέρα

Οι φανατικοί τηλεθεατές χρειάζονται πολλαπλές βραδινές επισκέψεις στην τουαλέτα σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το να καθίσετε να παρακολουθήσετε την τελευταία αγαπημένη τηλεοπτική σειρά μπορεί να φαίνεται ως ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσετε, αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα μπροστά από τη μικρή οθόνη είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να ουρήσουν πολλές φορές μέσα στη νύχτα.


Γράφοντας στο περιοδικό Neurourology and Urodynamics, οι ερευνητές στην Κίνα αναφέρουν πώς ανέλυσαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στις απαντήσεις που συλλέχθηκαν από το 2011 έως το 2016.



Η ομάδα διαπίστωσε ότι το 32% των 13.294 συμμετεχόντων, ηλικίας 20 ετών και άνω, ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν νυκτουρία, δηλαδή την ανάγκη να ξυπνήσουν και να ουρήσουν δύο ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Αφού έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος, η εθνικότητα, το μορφωτικό επίπεδο και το αν τα άτομα είχαν διαβήτη ή όχι, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης νυκτουρίας ήταν 48% υψηλότερος σε όσους περνούσαν πέντε ή περισσότερες ώρες την ημέρα παρακολουθώντας τηλεόραση ή βίντεο σε σχέση με όσους παρακολουθούσαν λιγότερο από μία ώρα.


«Κατά την άποψή μας, η μελέτη αυτή αποτελεί την πρώτη διερεύνηση της συσχέτισης μεταξύ του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης ή/και βίντεο και της νυκτουρίας», γράφουν οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου