Έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια την ίδια και την ίδια φασολάδα με καρότο
και σέλινο; Ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!Μια φασολάδα αρωματισμένη με βασιλικό, σκόρδο και καπνιστή πάπρικα ! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε !
(This is my version of the classic Greek bean soup with carrot and celery.
A bean soup flavored with basil, garlic and smoked paprika! )
Υλικά
500 γρ. φασόλια μέτρια ή μικρά ξερά (500 gr cannellini beans)
1 μεγάλο κρεμμύδι (1 big onion)
1 μεγάλη ντομάτα (1 big tomato)
1-2 κ σ πελτέ ντομάτας (1-2 tbsp tomato paste)
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (1 garlic clove)
1 κ γλ καπνιστή πάπρικα (1 tsp smoked paprika)
2-3 κλωνάρια βασιλικού (2-3 basil sprigs)
1 τσίλι πιπερίτσα (προαιρετικά) (1 small chilli pepper (optional))
Αλάτι & πεπέρι κατά βούληση (salt & pepper according to taste)
1/3 φλ ελαιόλαδο (1/3 cup olive oil)
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδύς και τα βάζουμε να βράσουν. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε καθαρό νερό που να καλύπτει τα φασόλια και να είναι λίγο παραπάνω. (Soak the beans overnight and put them to boil. With a spoon remove the foam that forms. Strain them and put them to boil in fresh water that covers the beans and is a little more.)
Βήμα 2
Τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα στο μούλτι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. (Mince the onion and tomato in the food processor and add them to the pot with the rest of the ingredients except the olive oil.)
Βήμα 3
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (περίπου μια ώρα). Τσεκάρουμε κατά διαστήματα μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο νερό και ανακατεύουμε. (Cover the pot and cook over low heat for about an hour until the beans are soft. Check from time to time to see if more water is needed.)
Βήμα 4
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα για να χυλώσει η φασολάδα. (Uncover the pot and turn up the heat. Boil for 5 minutes on high heat, stirring constantly with a spoon so as the soup thickens.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου