Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, απεικονίζονται οι φοιτητές που έχουν παραταχθεί μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, στον Άγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. Ακολούθησε ρίψη αντικειμένων και μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών, ενώ σημειώθηκαν σημειώθηκαν συγκρούσεις σώμα με σώμα.
Λόγω των επεισοδίων έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον οκτώ άτομα, τα οποία και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Γενικό Νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς. Ανάμεσα στους τραυματίες, είναι και ένας ρεπόρτερ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από περίπου μία ώρα, με αποτέλεσμα να «σπάσει» η πορεία στα δύο, η οποία συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι το Σύνταγμα. Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 9 προσαγωγές ατόμων νωρίς το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο πλαίσιο προέλεγχων, που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.
Πάνω από 8.000 άτομα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Περισσότερα από 8.000 άτομα συμμετέχουν στις πορείες ενώ αυτήν την ώρα το κέντρο είναι απροσπέλαστο, και θα παραμείνει κλειστό έως αργά απόγευμα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης
Κρατώντας πανό στα οποία γράφουν «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μην τολμήσουν να το ψηφίσουν» και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονται.
Στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, αντιδρούν 195 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου