Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 25, 2024

Μπριγάδα 1η Μάη 2024...

 

Η 17η Διεθνής Μιγάδα Πρωτομαγιάς στην Κούβα ξεκίνησε επίσημα τη... Δευτέρα 22/4 στη Διεθνή Κατασκήνωση Julio Antonio Mella με ίσως τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, 209 ατόμων από 31 χώρες με πολυάριθμη παρουσία αλληλέγγυων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής τη Γερμανία, την Αγγλία και Έλληνες μπριγαδίστες.
Η πρώτη συμβολική πράξη για την έναρξη της Μπριγάδας ήταν η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Julio Antonio Mella, επαναστάτη και ιδρυτή του Λαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Κούβας.
Ακολούθησε εκδήλωση καλωσορίσματος όπου συστήθηκαν οι υπεύθυνοι τις Μπριγάδας, το προσωπικό της κατασκήνωσης και αντιπρόσωποι διαφόρων φορέων, και συνέχισε με μουσικοχορευτική παράσταση και παρουσίαση βίντεο από επετειακές εκδηλώσεις στην Κούβα.
Έπειτα πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση με την οικονομολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομίας της Κούβας, Gladys Hernandez, πάνω στην οικονομική πολιτική της Κούβας, τις πρόσφατες δυσκολίες και ελλείψεις τροφίμων, τις νέες αλλαγές σε διάφορους τομείς με την ίδρυση μικροεπιχειρήσεων και μικτών (κρατικών-ιδιωτικών) επιχειρήσεων.
Τη μερική αποκέντρωση της αγροτικής παραγωγής, την εφαρμογή των αλλαγών αυτών σε εθνική και τοπική κλίμακα, τις προκλήσεις της διατήρησης του σοσιαλιστικού μοντέλου μετά από πολλαπλές κρίσεις (διεθνής οικονομική κρίση, COVID, κλιματική κρίση) και το διαρκή εγκληματικό αποκλεισμό (οικονομικό επιστημονικό κοινωνικό πολιτικό) της Κούβας από τις ΗΠΑ. Και πληθώρα άλλων ζητημάτων που έθεσαν οι μπριγαδίστες μέσω ερωτήσεων. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με βραδιά κουβανικής μουσικής πολύ χορό και διασκέδαση Κουβανών και μπριγαδιστών.
Η δεύτερη μέρα της Μπριγάδας περιλάμβανε έμπρακτη αλληλεγγύη στην Κούβα με διάφορες εργασίες διατήρησης στο χώρο της κατασκήνωσης όπως και αγροτικές εργασίες στην καλλιέργεια εσπεριδοειδών στην επαρχία του Caimito, και ολοκληρώθηκε το βράδυ με την προβολή κουβανικής ταινίας στο χώρο της κατασκήνωσης.
Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου