Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 17, 2024

Ιεράπετρα: Η κάμερα που οδήγησε στην ανατροπή με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού – «Τον έκλεψε και τον σκότωσε» λέει φίλος του θύματος – ΒΙΝΤΕΟ

 

«Τον έκλεψε και τον σκότωσε» λέει φίλος του 65χρονου Γερμανού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην

Ιεράπετρα Κρήτης και, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας.


Η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 65χρονου ήρθε πριν από μερικά 24ωρα, καθώς νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο άτυχος άνδρας δεν πέθανε από καρκίνο, από τον οποίο έπασχε, αλλά από ανθρώπινο χέρι. Οι αρχές συνέλαβαν έναν 45χρονο Κρητικό, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα, και κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 65χρονος Γερμανός εντοπίστηκε από την γυναίκα που τον φρόντιζε πεσμένος μέσα στο σπίτι του και αρχικά θεωρήθηκε ότι έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια. Ωστόσο, λίγο μετά την κηδεία του, μία κομβικής σημασίας πληροφορία έφτασε στις αρχές. Με βάση αυτή την πληροφορία, μία κάμερα ασφαλείας έδειξε ότι ένας 45χρονος από την Ιεράπετρα επισκέφτηκε βραδινές ώρες το σπίτι του Γερμανού, λίγες μόλις ώρες πριν ο τελευταίος εντοπιστεί νεκρός.

Όπως αποκάλυψαν πηγές ενημέρωσης, σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και υλικό από άλλες κάμερες, οι αρχές οδηγήθηκαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 45χρονο. Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει και εκταφή του 65χρονου Γερμανού.

Η εκπομπή Tlive μετέδωσε πλάνα από την κάμερα ασφαλείας στο συγκρότημα κατοικιών, όπου διέμενε το θύμα, και φέρεται να «πρόδωσε» τον δράστη. Τα όσα κατέγραψε η κάμερα στις 6 Απριλίου πυροδότησαν την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας. Ο δράστης που καταγράφηκε από την κάμερα, φορούσε γάντια, υγειονομική μάσκα στο πρόσωπο και κουκούλα.


«Την ημέρα της κηδείας, ο δράστης ήταν στο σπίτι του 65χρονου»

«Να έχεις έναν φίλο και να σου κάνει τέτοια ιστορία; Γιατί το έκανε; Για τα λεφτά όλα… Άκουσα ότι και τον έκλεψε και τον σκότωσε. Αυτός είχε το θάρρος και έμπαινε μέσα στο σπίτι και την ημέρα της κηδείας ήταν στο σπίτι του, μέχρι να τον θάψουν. Και μετά στον καφέ ήταν παρών. Για να μην δώσει δικαιώματα. Τον ξεσκέπασαν οι κάμερες», λέει ένας φίλος του θύματος.

Ένας άλλος φίλος του 65χρονου Γερμανού περιέγραψε ότι το μοιραίο βράδυ του χτύπησε δύο φορές το κουδούνι, αλλά εκείνος δεν απάντησε κι έτσι σκέφτηκε ότι μάλλον κοιμόταν. «Ήταν πολύ ωραίος άνθρωπος», τονίζει. Όπως λέει ο φίλος του θύματος, ο 45χρονος κατηγορούμενος είχε πάει από το σπίτι του όταν οι αρχές ερευνούσαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο 65χρονος Γερμανός αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Ιεράπετρα το καλοκαίρι του 2023. Είχε μόλις διαγνωστεί με καρκίνο και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την ζωή του. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε την τύχη με το μέρος του.

Ο συλληφθείς, από την πλευρά του, παραδέχεται πως γνώριζε το θύμα, αλλά αρνείται ότι ήταν μαζί του, όταν ο 65χρονος έχασε την ζωή του. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι πως υπήρχε μία έντονη διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες και ο δράστης έσπρωξε τον 65χρονο, ο οποίος λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου