Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 23, 2024

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της

Έναν αργό και βασανιστικό θάνατο είχε μία γυναίκα από τη Μοντάνα των ΗΠΑ, καθώς έφαγε δηλητηριώδη

μανιτάρια από την Κίνα σε εστιατόριο σούσι.


Η 64χρονη Ντόνα Βεντούρα αρρώστησε σοβαρά από τροφική δηλητηρίαση μόλις μία ώρα αφότου κατανάλωσε ένα ρολό με σολομό και τα μανιτάρια Morel σε ένα τοπικό εστιατόριο, το Dave’s Sushi, τον περασμένο Απρίλιο, όπως μετέδωσε το KBZK.

Στη συνέχεια πέρασε τις επόμενες δύο εβδομάδες προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου, καθώς οι τοξίνες από τα μανιτάρια κατέστρεφαν σιγά σιγά το συκώτι και τα νεφρά της.

Πριν πεθάνει στις 29 Απριλίου, η ασθένεια είχε προκαλέσει τόσο μεγάλο πρόβλημα στον λαιμό της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει. Επικοινωνούσε μόνο γράφοντας μηνύματα με έναν κόκκινο μαρκαδόρο. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, Τζον Βεντούρα τα τελευταία λόγια της ήταν: «Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα. Πώς θα τα καταφέρουμε; Δεν αντέχω τον πόνο».


Τα τελευταία μηνύματα που έγραψε ήταν προς τον σύζυγό της και τον γιο τους. «Έγραψε, “Σ’ αγαπώ”, και στον γιο μας, έγραψε, “Σ’ αγαπώ, κύριε Γ”», είπε ο σύζυγός της.


Η 64χρονη ήταν μία από τους δύο ανθρώπους που πέθαναν από δηλητηρίαση αφού έφαγαν τα μανιτάρια σε εστιατόριο σούσι πριν από ένα χρόνο, όπως διαπιστώθηκε από έρευνα του τοπικού τμήματος υγείας.

Τουλάχιστον 51 άτομα αρρώστησαν. Η έρευνα εντόπισε τα μανιτάρια που εισήχθησαν από την Κίνα ως την πιθανή πηγή της επιδημίας, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.


Αν και τα μανιτάρια morel θεωρούνται γενικά βρώσιμα, το CDC προειδοποιεί ότι πρέπει να μαγειρευτούν πλήρως για να αποφευχθούν πιθανές τοξικές επιδράσεις.


«Ήταν σουρεαλιστικό να σκεφτεί κανείς ότι η απλή πράξη του να φάει μεσημεριανό γεύμα θα κατέληγε να τον βάλει στη μονάδα εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο Τζον Βεντούρα.


Κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωής η επί 34 χρόνια σύζυγός του «πονούσε παρά πολύ», όπως ανέφερε ο Τζον Βεντούρα. Ορκίστηκε στον θάνατο της να πάει στην Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για όσα της προκάλεσαν. Έτσι κατέθεσε μήνυση κατά του εστιατορίου, το οποίο έκλεισε μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης.


Το «λουκέτο» κράτησε μόλις έναν μήνα και στην συνέχεια άνοιξε κανονικά. «Ανησυχώ πολύ για τους ανθρώπους που τρώνε στο Dave’s Sushi. Αν κοιτάξετε τα αρχεία που είναι διαθέσιμα μέσω του Τμήματος Υγείας της κομητείας Gallatin, είχαν πολλαπλές παραβιάσεις του υγειονομικού κώδικα», τόνισε ο Βεντούρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου