Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 16, 2024

Δανία - Βίντεο: Εργάτες σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τη φωτιά στο παλιό Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης

Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο - Έγκαιρα διέφυγαν χωρίς να τραυματιστούν οι εργαζόμενοι

Λίγο πριν καταρρεύσει η στέγη κατάφεραν να διαφύγουν από το φλεγόμενο παλαιό κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Κοπεγχάγη της Δανίας εργάτες που ήταν σε σκαλωσιά έξω από αυτό.

Βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα δείχνει τη στέγη να καίγεται λίγο πριν καταρρεύσει η σπείρα.



Ένας από αυτούς που διασώθηκαν, όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν ένας 60χρονος εργάτης που πήρε μια φωτογραφία της φλεγόμενης οροφής και είπε στους συναδέλφους του να φύγουν.

«Πρέπει να κατέβουμε, πρέπει να φύγουμε», φώναζαν οι εργαζόμενοι. Στη σκαλωσιά ήταν 14 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ οι αρχές, ακόμη και οι περαστικοί, έσπευσαν να διασώσουν όσα έργα τέχνης μπορούσαν από το κτίριο που φλεγόταν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.







denmark_fire_1

















Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Borsen, ξέσπασε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο κτίσμα-ορόσημο της πόλης της Κοπεγχάγης, και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.





fire-copenhagen-1
fire-copenhagen-2

Δείτε εικόνες από τη διάσωση των έργων τέχνης στο εσωτερικό του κτιρίου:


Το Borsen είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης, αφού χτίστηκε το 1625. Το κτίριο στεγάζει πλέον το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα ενοικίασης χώρων του για επίσημες εκδηλώσεις. 


copenhagen-fire-4
copenhagen-fire-3
copenhagen-fire-2
copenhagen-fire-1


Η πυροσβεστική κατέβαλε προσπάθειες να σώσει τα γειτονικά κτίρια χωρίς να έχει θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Σχετικά με την πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, οι αρχές λένε ότι ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί μέσα από το κτίριο. Στο κτίριο γίνονταν εργασίες συντήρησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου