Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 16, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για τη συμμετοχή της στην Eurovision, τα βίντεο κλιπ και τις πολιτιστικές επιρροές που εμπεριέχει το «Ζάρι»

 

«Δεν ξέρω τι θα πρέπει να βάλουμε για να είναι ελληνικό; Ένα τσαρούχι»;


HΜαρίνα Σάττι, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Απριλίου σε γνωστό bar-restaurant της Αθήνας μαζί με τους συνεργάτες της και στελέχη της ΕΡΤ και μίλησε για τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, λίγες μέρες πριν βρεθεί στη σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι Ζάρι.

Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Μαρίνα Σάττι, Βασίλης Καραγιάννης, Mecnun Giasar (Majnoon), Ερασμία Μαρκίδη

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλα, ξεκινώντας με τις αντιδράσεις απέναντι στο υποψήφιο τραγούδι:

«Ένιωθα χαρά με το τραγούδι και τις αντιδράσεις. Τα αρνητικά στην αρχή δεν έφταναν σε εμένα. Τα είδα αργότερα αλλά δεν μπαίνω στο να τα βλέπω όλα. Χαίρομαι που το τραγούδι έχει αντίκτυπο. Με το συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχει και ένα ρίσκο.

Έχω ασχοληθεί με το παραδοσιακό τραγούδι και μαθαίνω ακόμα. Τα παραδοσιακά και τα ελληνικά τα πιο τελευταία χρόνια να ανακαλύπτω»

Για την ανατολίτικη φύση του:

«Η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα που ανήκει στη Δύση, αλλά επηρεασμένη ήταν πάντα από την Ανατολή. Αυτό μας έμαθαν και στο σχολείο και αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Όπου κι αγαπάς στην Ελλάδα θα ακούσεις διαφορετικά στοιχεία μουσικά, που μοιάζουν ίσως με τις γειτονικές χώρες. Προφανώς και η ιστορία και όλα αυτά που έχουν συμβεί στην ιστορία, αυτή η ανταλλαγή, έχει καταγραφεί…

Η ηλικία της μουσικής είναι πολύ μεγαλύτερη από των γεωγραφικών συνόρων, της είπε δάσκαλος μουσικής για να της εξηγήσει το γιατί μουσικά ακούσματα από άλλες χώρες μοιάζουν. Υπάρχει στην ουσία μια κοινή ρίζα μουσικά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την ΑνατολήςΌλοι αυτή η ανασφάλεια, αν ακούγεται το τραγούδι ανατολίτικο, σε ένα τρίλεπτο τραγούδι δεν μπορείς να τα δείξεις όλα»

Για τα βίντεο κλιπ του τραγουδιού και την απεικόνιση της ζωής στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα:

«Πιστεύω ότι [στο πρώτο βίντεο κλιπ] δεν αλλάξαμε κάτι στην πόλη μας. Δεν αλλοίωσαν κάτι και δείξαμε το Μοναστηράκι, την Ομόνοια, τον Λυκαβηττό όπως είναι. Το βίντεο είναι λίγο χιουμοριστικό και φαν»

«Μας ζήτησαν δύο ακόμη βίντεο. Το επόμενο θα βγει τον Μάιο και θυμίζει λίγο αυτό που κάνω με τις φωνές. Το πρώτο το γυρίσαμε σε ένα σπίτι στο Περιστέρι. Να δείξω κάτι που το ξέρουμε όλοι. Εγώ δεν μένω Κηφισιά, είναι εικόνες που έχουμε. Θυμάμαι πως μαζευόμασταν με το σόι μου.

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να βάλουμε για να είναι ελληνικό; Ένα τσαρούχι;

Κάποιος μου είπε πως μπορεί αυτή να είναι η πραγματικότητα της Ελλάδας, αλλά δεν θα ήθελα να τη δείξω. Μήπως θα πρέπει να κάνουμε εκεί λίγη δουλίτσα; Τι ακριβώς να κάνουμε για να είναι ελληνικό;»

Για το αν το τραγούδι έχει πολιτικές προεκτάσεις:

«Ο καθένας το τι επιλέγει να κάνει και να μην κάνει είναι ένα statement. Το επιλέγει να πει και τι να μην πει. Γενικώς, για εμάς που γράφουμε τραγούδια και έχουμε ιδέες για τα πρότζεκτ, δεν γίνεται να μην συνδέεται μ’ αυτό που είσαι. Έχω άποψη και θέση που έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι κόμματα.

Το να πούμε ότι θα το ‘Do it our way’ και ό,τι θέλει ας φέρει μετά, είναι ένα statement»

Σε ανάρτηση του λογαριασμού της ΕΡΤ στο Instagram, η Μαρίνα Σάττι ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών και γνώρισαν την ομάδα της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου