Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 28, 2024

Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια

 Φέτος είπα να δοκιμάσω τη συνταγή του Άκη (έχω κάνει μικρές αλλαγές) και τελικά είναι εγγύηση! Γευστικά! Τραγανά! Όμορφα! Συνήθως φτιάχνω της γιαγιάς μου που είναι παραδοσιακά με αμμωνία και με πλημμυρίζουν τα αρώματα και οι αναμνήσεις! Αλλά επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες συνταγές, φέτος δοκίμασα αυτήν. Σας τη συνιστώ λοιπόν


Υλικά
1 ώρα και 30’
  • 111 κουλουρακια
  • 450 gr βούτυρο lurpak
  • 375 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους αυγών
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1,5 κ.σ. κονιάκ
  • 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1.350 kg αλεύρι 
  • 1,5 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών αραιωμένους με νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο - 180ο C στον αέρα.

  3. 3

    Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά για να αφρατέψουν.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 3Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 3
  4. 4

    Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 4
  5. 5

    Βάζουμε τον χυμό, το γάλα, το κονιάκ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 5Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 5Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 5
  6. 6

    Έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και 2 και.σ. από το αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 6Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 6Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 6
  7. 7

    Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι (έβαλα 200gr λιγότερο αλεύρι και μετά πρόσθετα σταδιακά για να φτάσει η ζύμη στο σημείο που ήθελα), το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 7Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 7Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 7
  8. 8

    Προσθέτουμε το μίγμα των υγρών στο αλεύρι μας και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 8Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 8
  9. 9

    Φτιάχνουμε μπαλάκια και πλάθουμε κουλουράκια της αρεσκείας μας. Τα αλείφουμε με αυγό.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 9Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 9Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 9
  10. 10

    Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10’. Τα παρακολουθείτε γιατί ο κάθε φούρνος διαφέρει.

    Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 10Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 10Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια φωτογραφία βήματος 10
  11. 11

    Καλή επιτυχία!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου