Υλικά
1 ώρα και 30’
- 111 κουλουρακια
- 450 gr βούτυρο lurpak
- 375 gr ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κρόκους αυγών
- 150 ml γάλα πλήρες
- 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1,5 κ.σ. κονιάκ
- 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1.350 kg αλεύρι
- 1,5 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1,5 κ.γ. κοφτό σόδα
- 1 πρεζα αλάτι
- 2 κρόκους αυγών αραιωμένους με νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
- 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο - 180ο C στον αέρα.
- 3
Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά για να αφρατέψουν.
- 4
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 5
Βάζουμε τον χυμό, το γάλα, το κονιάκ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- 6
Έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και 2 και.σ. από το αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- 7
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι (έβαλα 200gr λιγότερο αλεύρι και μετά πρόσθετα σταδιακά για να φτάσει η ζύμη στο σημείο που ήθελα), το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- 8
Προσθέτουμε το μίγμα των υγρών στο αλεύρι μας και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
- 9
Φτιάχνουμε μπαλάκια και πλάθουμε κουλουράκια της αρεσκείας μας. Τα αλείφουμε με αυγό.
- 10
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10’. Τα παρακολουθείτε γιατί ο κάθε φούρνος διαφέρει.
- 11
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου