Υλικά
- 225 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- 375 ml ζωμός λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
- 340 γραμμάρια μείγμα μανιταριών, κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
Οδηγίες
- Βράστε τα σπαγγέτι: Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε το νερό να βράσει. Προσθέστε τα σπαγγέτι και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα.
- Ετοιμάστε τη σάλτσα μανιταριών: Ενώ βράζουν τα σπαγγέτι, χτυπήστε μαζί τον ζωμό και το αλεύρι.
- Σοτάρετε τα μανιτάρια: Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και αρχίσουν να ροδίζουν (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέστε τα αρωματικά: Σβήστε με το κρασί και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά το ήμισυ (περίπου 2 λεπτά).
- Δώστε γεύση στη σάλτσα: Προσθέστε το μείγμα ζωμού και αλευριού, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και χαμηλώνοντας τη φωτιά όπως χρειάζεται, μέχρι να πήξει η σάλτσα (3-5 λεπτά).
- Ολοκληρώστε το πιάτο: Προσθέστε τον μαϊντανό, την κάππαρη και τα στραγγισμένα σπαγγέτι. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με επιπλέον μαϊντανό, αν επιθυμείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου