Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 25, 2024

Ο Κασσελάκης έκανε δωpεά στην Παναγία Πορταΐτισσα – Δάκρυσε όταν είδε την καμένn εικόνα


Δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα στη Χώρα της Αστυπάλαιας έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου

να αγοραστούν χρώματα για τις αγιογραφίες που καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά.

Δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα στη Χώρα της Αστυπάλαιας έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να αγοραστούν χρώματα για τις αγιογραφίες που καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά.


Όπως είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Καμπύλης, μιλώντας στον Alpha, δεν ήταν τίποτα προγραμματισμένο. “Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεναγήθηκε στην Πορταΐτισσα και του είπαμε την ιστορία για το πώς κάηκε, από μόνος του προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει στη δωρεά”, συνέχισε.

“Είναι ένα κτίσμα του 1760 και έχει καεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά. Ο άνθρωπος δάκρυσε βλέποντας την εικόνα, δεν μπορούσε να φανταστεί τι συνέβη στον ναό”, είπε από την πλευρά της η υπεύθυνη για τη αποκατάσταση του ναού Φρόσω Σταυλά. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες και μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με ζητήματα θρησκευτικής πίστης, είχε δηλώσει:

“Απέναντι μου είναι εκείνοι που φωνάζουν. Όταν παρέλασα γιατί νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα το “Πιστεύω” στη Νέα Υόρκη γιατί πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά πάντα ότι τους ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο να αρχίσει οικογένεια.


Σας έχω νέα: η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από την Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από την Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους. Και οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.


Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου. Και τι σημαίνει πρόοδος: όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης στον διαχωρισμό κράτους Εκκλησίας με διάλογο, με αγάπη με συναίνεση. Ξεκινάμε για την πρόοδο”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου