Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Απριλίου 19, 2024

Νηστίσιμη Πάστα Φλώρα (Vegan Pasta Frolla)

Η πάστα φλώρα είναι μια γλυκιά τάρτα που φτιάχνεται στην Ιταλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Το όνομα της προέρχεται από το pasta frolla («εύθρυπτη ζύμη»). Ιταλοί μετανάστες την έφεραν στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Στα ελληνικά, η λέξη frolla παρερμηνεύτηκε με τη λέξη φλώρα.
 

Υλικά


 1 ταρτιέρα 30 εκ

1/3 φλ. ηλιέλαιο (1/3 cup sunflower oil)

1/2 φλ νηστίσιμο βούτυρο ή μαργαρίνη (1/2 cup vegan butter or margarine)

1/3 φλ. χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι (1/3cup tangerine or orange juice)

2 κ.σ. ποτό κεράσι ή κονιάκ (2 tbsp cherry brandy or brandy)

1/2 φλ. ζάχαρη (1/2 cup sugar)

1 βανίλια (1 vanilla)

3 1/2 φλ. αλεύρι (3 1/2 cup all purpose flour)

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (2 tsp baking powder)

1 βάζο μικρό μαρμελάδα (1 small jar jam)

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας τρίψτε το βούτυρο να γίνει σαν τραχανάς στην όψη, να ενσωματωθεί δηλαδή το λίπος στο αλεύρι. (Add the flour, baking powder, oil and butter into a large bowl and rub the butter with your hands until it looks like breadcrumbs and the fat is incorporated into the flour.)


2

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε με το χέρι να γίνει μια μπάλα. Εγώ επειδή βάζω δική μου μαρμελάδα που δεν είναι πολύ γλυκιά βάζω στη ζύμη 1/2 φλ. ζάχαρη. Εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμη μαρμελάδα που είναι πολύ γλυκιά μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη σε 1/3 φλ.

3

Add all the remaining ingredients and knead with your hands to form a ball. Because I use my own jam that is not very sweet, I put 1/2 cup sugar in the dough. If you use ready-made jam that is very sweet, you can reduce the sugar to 1/3 cup.


4

Χωρίστε την μπάλα ζύμης σε τρία ίσια μέρη. Ενώστε τα δύο μέρη σε μια ταρτιέρα ή σε ταψάκι για να κάνετε τη ζύμη και αφήστε το τρίτο στην άκρη. (Divide the dough ball into three equal parts. Combine the two parts in a tart pan or baking pan to make the dough and set the third part aside.)

5

Με τον παλάμη σας απλώστε τη ζύμη σιγά σιγά στην ταρτιέρα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και να είναι λίγο υπερυψωμένη στα πλάγια. (With your palm, spread the dough on the tart pan until it covers the entire surface and is slightly raised on the sides.)

6

Προσθέστε τη μαρμελάδα και απλώστε την πάνω στη ζύμη. Εγώ έβαλα μαρμελάδα ροδάκινο και μαρμελάδα ράσμπερι. (Add the jam and spread it on the dough. I used peach and rasberry jam.)


7

Με το υπόλοιπο της ζύμης ανοίξτε λεπτές λωρίδες όπως κάνουμε τα κουλουράκια και απλώστε τις πάνω από τη μαρμελάδα χιαστί. Εάν ζύμη κολλάει και δεν απλώνεται εύκολα ανοίξτε την στο χέρι λίγη λίγη. (With the rest of the dough, form thin strips as we make cookies and spread them over the jam horizontally and then vertically. If the dough is sticky and doesn't spread easily, roll it out by hand a little at a time.)

8

Ψήστε στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά. (Bake at 180 degrees for 35-45 minutes.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου