Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 22, 2024

Aυτό το ελληνικό νησί έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

 

Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το

2023, καθιστώντας την μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στον κόσμο.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ερωτεύονται τα κρυστάλλινα και εξαιρετικά ελκυστικά νερά της χώρας μας και επιστρέφοντας στις πατρίδες τους βαθμολογούν την εμπειρία τους σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες.


Στα τέλη του 2023, το πρακτορείο Florida Panhandle δημοσίευσε μία λίστα με τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ξεκίνησε δημιουργώντας μια λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατείχαν την υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους με κριτικές ταξιδιωτών. Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

118394211 637517390477580 7011114013959907103 n

«Η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και την υπέροχη μπλε απόχρωση της», ανέφερε η ομάδα στα συμπεράσματά της.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πράσσα στο νησί της Κιμώλου, για την οποία, όπως αναφέρθηκε, το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών χρησιμοποιούν τη φράση «καθαρά νερά».

Μαζί με την παραλία Πρασσά στη λίστα με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο είναι μια άλλη ελληνική παραλία, η παραλία Γεννάδι στο νησί της Ρόδου στη δεύτερη θέση, ακολουθεί η Pileh Bay στην Ταϊλάνδη, η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο και η παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο.kimolos prassa beach 3

      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου