Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 04, 2024

Γαρδουμπάκια ριγανάτα σβησμένα με λεμόνι

Υλικά

1 συκωταριά και τα αρνίσια έντερα (όχι τη σπλήνα)

3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού

ελαιόλαδο

3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ο χυμός 1 λεμονιού

λίγο αγελαδινό βούτυρο

 Εκτέλεση

Κόβετε τα εντόσθια με ψαλίδι καλά πλυμένο σε μικρότερα κομμάτια. Πλένετε καλά και τα έντερα μέσα-έξω (μπορείτε να τα ανοίξετε με το ψαλίδι για να τα πλύνετε ευκολότερα).

Για να μη γλιστρούν οι γαρδούμπες στο τύλιγμα, δεν αλατίζετε τα εντόσθια. Τα πασπαλίζετε μόνο με ρίγανη και λίγο σκόρδο.

Παίρνετε κομμάτια από πνευμόνι, καρδιά, συκώτι και γλυκάδια και τυλίγετε με το έντερο.

Τοποθετείτε τις γαρδούμπες σε κατσαρόλα τη μία δίπλα στην άλλη, προσθέτετε νερό και λάδι ώστε να τις μισοσκεπάσετε και αλατοπιπερώνετε. Σιγομαγειρεύετε 1 ώρα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά συμπληρώνοντας ενδιάμεσα νερό, αν χρειαστεί. 

Ροδίζετε τα γαρδουμπάκια στο τηγάνι με λίγο φρέσκο βούτυρο και τα σβήνετε με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου