Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 30, 2024

Κανελόνια με κιμά κι ελαφριά μπεσαμέλ

Μια πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή.

Υλικά

 1 ώρα και 40 λεπτά

 ένα ταψακι

1 συσκευασία κανελόνια

600 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος

200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

1 καρότο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (κατά προτίμηση)

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

800 γραμμάρια γάλα

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

50 γραμμάρια βούτυρο

Τριμμένο κασέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε πρώτα τα λαχανικά, ξεκινώντας απ' το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Συνεχίζουμε με τον κιμά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τελειώνουμε με τη σάλτσα και τον πελτέ. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνει ο κιμάς και παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

2

Την φτιάχνω με τον εύκολο τρόπο.

Βάζω στη φωτιά το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνω και το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σταδιακά ανακατεύω με σύρμα το αλεύρι.

Βάζω λίγο αλεύρι για να γίνει αραιή.

3

Σε ταψάκι με ελαιόλαδο τοποθετώ τα κανελόνια αφού τα έχω γεμίσει με τον κιμά.

Ρίχνω τη μπεσαμέλ και από πάνω τριμμένο κασέρι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για σαράντα λεπτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου