Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 12, 2024

Εύκολη συνταγή για νόστιμο τζατζίκι

Το τζατζίκι αποτελεί ένα από τα πιο δροσερά και αγαπημένα ορεκτικά. Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη, με ελάχιστα υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας. Το κύριο συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι, στο οποίο προστίθενται τριμμένο αγγούρι, λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι.
 

Υλικά για τη συνταγή

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Ξεφλουδίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη. Στραγγίξτε το καλά από τα υγρά του με ένα σουρωτήρι ή μια πετσέτα κουζίνας.
  2. Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί ή ψιλοκόψτε το πολύ λεπτά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Σερβίρετε το τζατζίκι δροσερό, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα της αρεσκείας σας.

Συμβουλές για τη συνταγή:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο τζατζίκι και άλλα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή μαϊντανό.
  • Αν θέλετε το τζατζίκι σας πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι.
  • Μπορείτε να φτιάξετε το τζατζίκι από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
  • Το τζατζίκι ταιριάζει ιδανικά με πίτες, σουβλάκι, ψητό κρέας ή λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου