Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ξεφλουδίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη. Στραγγίξτε το καλά από τα υγρά του με ένα σουρωτήρι ή μια πετσέτα κουζίνας.
- Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί ή ψιλοκόψτε το πολύ λεπτά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρετε το τζατζίκι δροσερό, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα της αρεσκείας σας.
Συμβουλές για τη συνταγή:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο τζατζίκι και άλλα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή μαϊντανό.
- Αν θέλετε το τζατζίκι σας πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι.
- Μπορείτε να φτιάξετε το τζατζίκι από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
- Το τζατζίκι ταιριάζει ιδανικά με πίτες, σουβλάκι, ψητό κρέας ή λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου