Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 22, 2024

Αυγενάκης: «Όποιος παρανομεί θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη και όποιος παράγει θα αποζημιώνεται»

Αυστηρό μήνυμα ότι όποιος παρανομεί θα οδηγείται στη

Δικαιοσύνη έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης του προσθέτοντας ότι θα αποζημιώνονται και θα ενισχύονται όσοι πραγματικά παράγουν.


Σε δήλωσή του, με αφορμή την κατάθεση στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης του σχεδίου για το νέο κυρωτικό πλαίσιο που αφορά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι γίνονται έλεγχοι προκειμένου να αποτραπούν χιλιάδες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

«Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν. Ως τώρα τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζουμε διασταυρωτικούς ελέγχους και στον ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε και προσέθεσε: «Η αποκάλυψη κυκλωμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με παράνομες ενισχύσεις και οι περίπου 1.000 περιπτώσεις που εντοπίσθηκαν με υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία είναι μόνο η αρχή».

Αναφορικά με το κύκλωμα κτηνιάτρων που σφράγιζαν εικονικές σφαγές παραγωγικών ζώων με στόχο την είσπραξη παράνομων ενισχύσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι ήδη πραγματοποιούνται έλεγχοι σε περίπου 1.000 περιπτώσεις ενώ τέσσερα άτομα έχουν προφυλακιστεί.

«Σύμφωνα με διασταυρωτικούς ελέγχους που έγιναν σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες διαπιστώθηκε αύξηση στον αριθμό των εκτρεφομένων βοοειδών που υπερβαίνει το 114%, το 91% και σε πολλούς το 50%. Με πρωταθλητή Περιφερειακή Ενότητα στην οποία η αύξηση ξεπερνά το 241%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στις ίδιες Περιφερειακές Ενότητες, η συμμετοχή, των βοοτρόφων στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας υπερβαίνει το 50% του συνολικού πληθυσμού των ζώων» είπε.

Επίσης, στις εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οι σφαγές υπολείπονται σημαντικά του αριθμού των ζώων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου