Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 07, 2024

Κίνηση ΜΑΤ από την Χαμάς! Αποδοχή της πρότασης κατάπαυσης του πυρός!

 

Νίκος Κλειτσίκας

Το Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο και με την προσωπική εγγύηση του Μπάιντεν (ΗΠΑ), σε...συνεννόηση με το ισραήλ κατέθεσαν πρόταση κατάπαυσης του πολέμου, την οποία προς έκπληξη όλων έκανε αποδεκτή η Χαμάς.
Με μια ξεκάθαρη πολιτική κίνηση η Χαμάς έκανε αποδεκτή την πρόταση!

Ο Khalil Al-Hayya, υπαρχηγός της Χαμάς στη Γάζα, βουλευτής του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης (Βουλή) και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, στο Al-Jazeera για την αποδοχή της πρότασης κατάπαυσης του πυρός:
«[...] Η πρόταση που μας παρουσίασαν οι μεσολαβητές στο Κατάρ και την Αίγυπτο περιλαμβάνει 3 φάσεις.
Πλήρη απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από τη Γάζα (εντός 42 ημερών), επιστροφή των εκτοπισμένων και ανταλλαγή αιχμαλώτων.
Ανταλλαγή κρατουμένων σε 3 φάσεις.
Αποφυλάκιση 30 ατόμων με πολλές καταδίκες ισοβίων από τις σιωνιστικές φυλακές και 20 με μικρότερες ποινές για κάθε γυναίκα στρατιώτη του ισραήλ.
Η κατάπαυση του πυρός προβλέπει τη διασύνδεση των φάσεων εφαρμογής.
Στη δεύτερη φάση της την απευθείας ανακοίνωση οριστικής παύσης των στρατιωτικών και εχθρικών επιχειρήσεων.
Οι μεσολαβητές μας διαβεβαίωσαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ξεκάθαρα δεσμευμένος να διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας.
Η "μπάλα" είναι πλέον στο γήπεδο της "ισραηλινής" κατοχής. (σημ. το παράδοξο είναι πως η πρόταση διαμορφώθηκε από Κατάρ, Αίγυπτο, ΗΠΑ σε συνεργασία με το κατοχικό καθεστώς. Συνεπώς τι συμβαίνει; 1. Ο βρεφοκτόνος Νετανιάχου επιμένει στους βομβαρδισμούς στη Ράφα, το Γενικό Επιτελείου του ισραηλινού στρατού δηλώνει πως ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση στην πρόταση, χιλιάδες ισραηλινών διαδηλώνουν υπέρ της συμφωνίας)...


Έχουμε ενημερώσει πλήρως τους μεσολαβητές για τη συμφωνία μας σχετικά με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός.
Με αυτή τη συμφωνία πετύχαμε τους στόχους της κατάπαυσης του πυρός, την επιστροφή των εκτοπισθέντων, την ανθρωπιστική βοήθεια και μια σοβαρή συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.
Την πρώτη ημέρα της πρώτης φάσης της συμφωνίας υπάρχει σαφής δέσμευση για προσωρινή αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιστροφή των εκτοπισθέντων και αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα στην προτεινόμενη συμφωνία.
Στην πρώτη φάση της πρότασης, η κατοχή θα υποχωρήσει σε περιοχές που γειτνιάζουν με τα σύνορα εντός της Λωρίδας της Γάζας (σημ. πλήρη αποχώρηση μέσα σε 42 ημέρες).
Κάναμε παραχωρήσεις για να ανοίξουμε την πόρτα στο τέλος αυτού του τρελού πολέμου και να ξεκινήσουμε μια πραγματική διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων.
Σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν έμμεσες διαπραγματεύσεις με μεσολάβηση Κατάρ και Αιγύπτου, για τα δεδομένα της ανταλλαγής.
Δεν έχουμε ενημερωθεί για συγκεκριμένη ημερομηνία έγκρισης από το "ισραήλ" της προτεινόμενης πρότασης.
Αναμένουμε την απάντηση του κατοχικού καθεστώτος για την έγκριση της πρότασης κατάπαυσης του πυρός [...]»



Οι οικογένειες σιωνιστών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα και χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να αποκλείσουν τους δρόμους στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και το Μπιρ αλ-Σάμπι, για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση Νετανιάχου να αποδεχθεί τη μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την ανταλλαγή κρατουμένων, στην οποία συμφώνησε η Παλαιστινιακή Αντίσταση...

Στη Γάζα, παρά τους βομβαρδισμούς από του βρεφοκτόνους σιωναζί, οι κάτοικοι διαδηλώνουν υπέρ της Χαμάς. Βίντεο: Οι κάτοικοι της Ντέιρ αλ-Μπάλαχ βγήκαν στους δρόμους παρά τους βομβαρδισμούς και φώναζαν το όνομα του του Muhammad al-Deif, του ηρωϊκού Κομαντάντε της Ταξιαρχίας Αλ-Κασσάμ, για να δηλώσουν την στήριξη τους στη Χαμάς στην παρούσα κατάσταση...

Ο σφαγέας Νετανιάχου είναι εγκλωβισμένος από μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός, που δεν περίμενε να κάνει αποδεκτή η Χαμάς. Θα υποκύψει στα ακραία νεοναζιστικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του, ή στις πιέσεις των λαϊκών κινητοποιήσεων για αποδοχή της πρότασης εκεχειρίας;



Η "παλαιστινιακή" αρχή του δωσίλογου Αμπάς, ήδη καλεί ΗΠΑ και ισραήλ να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των προς ανταλλαγή αιχμαλώτων ο Αρχηγός της Φατάχ Μαρουάν Μπαργκούτι κι αν δεν μπορέσουν να εξαιρέσουν την αποφυλάκισή του, παρακαλούν τα αφεντικά τους (ισραήλ, ΗΠΑ), να τον εξορίσουν στη Γάζα... 
Ο Αρχηγός της Φατάχ είναι το σύμβολο της Αντίστασης και της πραγματικής Διεθνούς Αλληλεγγύης στο αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού Λαού για Πατρίδα! Σαπίζει στις φυλακές των σιωναζί κι απουσιάζει κάθε μνεία από τους σημερινούς αυτό-ανακηρυγμένους "αναπληρωτές" του, τη δοτή φίλο-σιωνιστική ηγεσία του σφετεριστή Αμπάς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου