Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 04, 2024

Φιλόθεος από Θεσσαλονίκη: «Ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με τη βία»

Μήνυμα κατά της βίας έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, από την πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη,  εκεί οπού για πρώτη φορά συναντήθηκαν επιτάφιοι από πέντε ιστορικούς ναούς της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης, από το βήμα που του δόθηκε, απευθυνόμενος στους πιστούς, είπε ότι, «επιτρέψτε μου να πω πως είναι σημαντικός ακόμα και ο τόπος της σύναξης, το κέντρο της πόλης μας στην πλατεία Αριστοτέλους και την ομώνυμη οδό μια πλατεία που δεν έχει περάσει πολύς καιρός που κατακλύστηκε από τη βία και να που σήμερα έρχεται αυτή η σύναξη με αυτόν που είναι προεξάρχον  δηλαδή ο Χριστός μέσα στον τάφο να μας παρουσιάσει έναν Θεό που δεν έχει καμία σχέση με τη βία.

Που φανερώνεται όχι βασιζόμενος στο μεγαλείο του αλλά μέσα από την αδυναμία του σταυρού και αυτού του τάφου του. Έναν Θεό που μας μίλησε για καταλλαγή, ησυχία, ενότητα. Αυτόν τον Θεό υμνολογεί η εκκλησία που ένωσε τον Θεό και τον άνθρωπο».

 Τότε, ο μητροπολίτης έδωσε το νόημα στις φιλαρμονικές που κατακλύζουν την πλατεία με θρησκευτικές μελωδίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου