Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 25, 2024

Καταγγελία: Γενική Γραμματέας δήμου επιβάλει στους εργαζόμενους να «υπογράφουν» άτυπο βιβλίο αποχώρησης

Για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και την επιβολή άτυπου βιβλίου αποχώρησης – πέρα από κάθε νόμιμη πρόβλεψη – καταγγέλλει την Γενική Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ καλώντας μάλιστα τον δήμαρχο να παρέμβει.
 Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΔΑΣ – ΟΤΑ, σημειώνει:

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου καταγγέλλει την απαράδεκτη φρασεολογία που χρησιμοποίησε η Γενική Γραμματέας του Δήμου απέναντι σε συναδέλφους που δουλεύουν στην υποδοχή του Δημαρχείου. Έφτασε σε σημείο μάλιστα να δηλώσει στις συναδέλφους ότι «χρηματίζονται ή κάνουν χάρες ή αλλιώς είναι κατωτέρου επιπέδου».


Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας, με εντολή της έβαλε ένα βιβλίο στην υποδοχή του δημαρχιακού μεγάρου με σκοπό αυτό να το υπογράφουν όλοι οι συνάδελφοι που αποχωρούν από το δημαρχιακό μέγαρο μετά τις 5 το απόγευμα.


Θα πρέπει να μας απαντήσει το εξής. Από που προβλέπεται ένας εργαζόμενος να υπογράφει σε ένα άτυπο βιβλίο από τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ηλεκτρονικές κάρτες. Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να μιλάει στους συναδέλφους που εργάζονται στην υποδοχή με απαξιωτικά λόγια. Όπως επίσης να διατάζει τον υπεύθυνο κτιρίου να αντικαταστήσει τους συναδέλφους.


Η τακτική της Γενικής Γραμματέως αλλά και γενικά η πολιτική που ασκεί η Δημοτική Αρχή είναι γνωστή. Προσπαθεί να απαξιώσει τη δουλειά των συναδέλφων προκειμένου να επαναφέρει την ιδιωτική εταιρία.

Προειδοποιούμε τη Γενική να προσέχει τη συμπεριφορά της. Ο Δήμος δεν είναι η επιχείρηση της. Ο δήμος είναι δημόσιος φορέας και αν θέλει να ελέγξει τους συναδέλφους, υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις και που και εκείνη στηρίζει.


Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι μας καταγγέλλουν διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς από τη Γενική Γραμματέα, καλούμε το Δήμαρχο να επέμβει, να τη συνετίσει.


Δεν μπορεί κανένας και για κανέναν λόγο να προσβάλει υπαλλήλους. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.


Καλούμε τα σωματεία του χώρου να καταγγείλουν το γεγονός. Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μη διστάσουν , να μην τρομοκρατηθούν , να καταγγείλουν στα συνδικαλιστικά τους όργανα παρόμοιες συμπεριφορές που τυχόν θα υπάρξουν στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου