Υλικά για την συνταγή
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 1 κούπα τριμμένα κολοκυθάκια
- ¾ κούπας φυτικό λάδι
- 2 μπανάνες, λιωμένες
- ⅔ κούπας συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165°C. Αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε δύο φόρμες για ψωμί.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμα και αφράτα.
- Προσθέστε τη λευκή ζάχαρη, τα κολοκυθάκια, το λάδι, τις μπανάνες, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια.
- Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε απαλά τα cranberries και τα καρύδια.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις έτοιμες φόρμες.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στο κέντρο.
- Αφήστε το να κρυώσει στις φόρμες ψωμιού πάνω σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσετε και το σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Για επιπλέον υφή και γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αποξηραμένα cranberries με σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένα φουντούκια.
- Για πιο υγιεινή εκδοχή, χρησιμοποιήστε καστανή ζάχαρη με στέβια ή αντικαταστήστε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης.
- Αυτό το ψωμί διατηρείται φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου