Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 09, 2024

Δεν θέλουν να θυμόμαστε! Ούτε τα προηγούμενα, ούτε τα σημερινά! Ε, δεν θα τους περάσει!

 Της Ιωάννας Υψηλάντη

1η επισήμανση: Ούτε κουβέντα, σήμερα, για την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας, από όλα τα... τηλεοπτικά ΜΜΕ.
2η επισήμανση: Στην Γερμανία, απαγορεύτηκε, για σήμερα και αύριο (Ημέρα της Νίκης, κατά του φασισμού), κάθε Ρωσικός συμβολισμός με σημαίες, πορείες και τραγούδια, με τα σύμβολα "Z" και "V". Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως σύνθεση σε στεφάνια και λουλούδια, προς τιμήν των 27 εκατομμυρίων θυμάτων, που πρόσφερε η ΕΣΣΔ, στον Β΄ΠΠ.
Επιπλέον, την Ημέρα της Νίκης, απαγορεύεται να φορούν πολίτες στρατιωτική στολή ή μέρος αυτών, να τραγουδούν και να οργανώσουν στρατιωτικές πορείες με τραγούδια. Οι περιορισμοί δεν θα επηρεάσουν τους βετεράνους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τους υπαλλήλους της διπλωματικής αποστολής και τους επίσημους εκπροσώπους των κρατών.
3η επισήμανση: Ο Ζελένσκι της "δημοκρατικής" Ουκρανίας απηύθυνε αντι-ναζιστικό μήνυμα, για την επέτειο της ναζιστικής Γερμανικής ήττας, λέγοντας ότι "οι Ουκρανοί από πάντα πολεμούσαν τον ναζισμό. Το ίδιο κάνουν και σήμερα με τον Ρωσικό ναζισμό".
Μετά, ξέχασε να φωνάξει "Ζιγκ Χάι".
Δεν θέλουν να θυμόμαστε! Ούτε τα προηγούμενα, ούτε τα σημερινά!
Ε, δεν θα τους περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου