Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 23, 2024

Προειδοποίηση Βέμπερ στην ηγεσία του VMRO- DPMNE: Σεβαστείτε πλήρως την Συμφωνία των Πρεσπών

«Η ηγεσία VMRO- DPMNE θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα “Βόρεια Μακεδονία“» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.
 «Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο ΕΛΚ» σημειώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ και υπογραμμίζει ότι διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η ΕΕ δεν θα το δεχτεί αυτό.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία παρέλειψε από την ιστοσελίδα της το πλήρες όνομα της χώρας της, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο νικητής των εκλογών, Κρίστιαν Μιτσκόσκι, παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter έπειτα από συνάντηση με τον πρεσβευτή της Αυστρίας ανέφερε χθες: «Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο @TimcoMucunski, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό πρέσβη @MartinLPammer. Οι άριστες σχέσεις Μακεδονίας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου