Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 11, 2024

Εξαφανίστηκαν 43 γυναίκες - Η Λεωφόρος των δακρύων - Δεν είναι ταινία τρόμου, είναι πραγματικότητα!

Οαυτοκινητόδρομος 16 (highway 16) έχει μήκος 725 χιλιόμετρα, διασχίζει τα πυκνά δάση της καναδικής

επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και καταλήγει στον Ειρηνικό ωκεανό. Σε όλο το μήκος του συναντά μερικούς δήμους και 23 κοινότητες Αβορίγινων (αυτόχθονων ιθαγενών).


Βγαίνοντας από τις κατοικημένες περιοχές, δεξιά και αριστερά του δρόμου υπάρχει μόνο πυκνό δάσος με πολλές ρεματιές και δύσβατες βουνοπλαγιές.


Το μαγευτικό τοπίο κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου όμως έρχεται σε αντίθεση με τον γκρίζο χειμωνιάτικο καιρό και τις ερημικές εκτάσεις όπου ένας ταξιδιώτης μπορεί και να μην συναντήσει κανέναν άλλον άνθρωπο ή αυτοκίνητο, ακόμη και για ώρες. Πρόκειται για έναν δρόμο ιδανικό για σενάριο ταινίας θρίλερ μιας και, εκτός των άλλων, ο φωτισμός το βράδυ είναι ελάχιστος ενώ τα κινητά τηλέφωνα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δεν έχουν σήμα.


Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Prince George, στο σημείο του δρόμου που ξεκινούν τα δάση, ο περαστικός θα συναντήσει με έκπληξη μία μεγάλη κίτρινη πινακίδα που γράφει «Τα κορίτσια δεν κάνουν ωτοστόπ στην εθνική οδό των δακρύων».


Σε αυτόν τον δρόμο, τουλάχιστον 43 γυναίκες έχουν εξαφανιστεί ή δολοφονηθεί από το 1970 μέχρι και σήμερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου