Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 16, 2024

7 στους 10 πιστεύουν ότι υπάρχει η «αδελφή ψυχή»: Πόσοι την έχουν βρει όμως;


 Μια νέα έρευνα αφήνει έναν τόνο αισιοδοξίας

Για όσους αναζητούν μια σπίθα ρομαντισμού αυτό το καλοκαίρι, έχουμε κάποια καλά νέα. Σε μια έρευνα που έγινε, το 70% των Αμερικανών, εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει η αληθινή αγάπη. Ωστόσο ο 1 στους 5 που το πιστεύει, δεν την έχει βρει ακόμα, δηλαδή το 21%.

Η έρευνα είχε δείγμα 2.000 ατόμων και την διεξήγαγε το Talker Research. Διαπίστωσε λοιπόν ευτυχώς, ότι πίστη στην αληθινή αγάπη δεν έχει εκλείψει και μάλιστα αυξάνεται ανάμεσα σε όσους βρίσκονται σε σοβαρές σχέσεις. Ενώ το 70% πιστεύει στην αληθινή αγάπη συνολικά, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 88% για όσους είναι παντρεμένοι ή αρραβωνιασμένοι.

Για αυτούς που έχουν σοβαρές σχέσεις, το ποσοστό φτάνει το 79%, κάτι που σημαίνει ότι το 21% με σταθερό σύντροφο δεν πιστεύει ότι πρόκειται για τη μια και μόνη «αληθινή αγάπη».

Η πίστη στον «έναν» και μοναδικό σύντροφο ή στην αληθινή αγάπη πέφτει μεταξύ των εργένηδων. Το 64% πιστεύει ότι είναι δυνατή και κρατά ανοιχτό το μυαλό του και την καρδιά του. Ωστόσο, η πίστη αυτή πέφτει και πάλι για όσους είναι διαζευγμένοι, χήροι ή σε διάσταση (62%).

Όσοι είναι παντρεμένοι, σε ποσοστό 85% δήλωσε ότι ο/η συντροφός τους, είναι πραγματικά ο έpωτας της ζωής τους. Το 10% δήλωσε πως έχει βιώσει τηναληθινή αγάπη στο παρελθόν, αλλά όχι με τον σημερινό/ή σύντροφο.

Το ποσοστό δεν διαφέρει σε άνδρες και γυναίκες, αφού το ποσοστό είναι το ίδιο, δηλαδή 70%. Ωστόσο οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να πιστεύουν ότι βρίσκονται τη στιγμή αυτή σε σχέση με τον έpωτα της ζωής τους. Μόλις το 50% των γυναικών που πιστεύουν σε αυτή την έννοια αισθάνθηκαν ότι τη βιώνουν αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με το 58% των ανδρών.

Ωστόσο, μόλις το 30% όσων δεν είναι αυτή τη στιγμή με το «ένα και μοναδικό» πρόσωπο της ζωής τους, το αναζητούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου