Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 30, 2024

Οι γυναίκες που νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένες καθώς μεγαλώνουν, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές


 Το πέρασμα του χρόνου με χάρη και ευτυχία είναι μια τέχνη που δεν την κατακτούν όλοι. Θα έχετε όμως διαπιστώσει ότι υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που ανατρέπει τα στερεότυπα.

Πρόκειται για τις γυναίκες που ωριμάζουν σαν το καλό κρασί και, το πέρασμα του χρόνου τις κάνει περισσότερο ευτυχισμένες, γεμάτες και ικανοποιημένες, κάθε μέρα.

Το μυστικό τους; Δεν πρόκειται για κανένα μαγικό ξόρκι που σταματάει τον χρόνο. Είναι απλώς, ορισμένες δυνατές και αποτελεσματικές συμπεριφορές που υιοθετούν στη ζωή τους.

Οι συμπεριφορές που βοηθούν τις γυναίκες να είναι ευτυχισμένες όσο μεγαλώνουν, είναι μοτίβα τα οποία όπως φαίνεται, αποτελούν ελιξίριο χαράς και ικανοποίησης από τη ζωή, κατά την ώριμη ηλικία.

Οι γυναίκες που νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένες καθώς μεγαλώνουν, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

  • Αποδοχή των αλλαγών
  • Αξιοποίηση της μοναξιάς
  • Απελευθέρωση απ’ τη συνεξάρτηση
  • Καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης
  • Σωματική άσκηση
  • Καλλιέργεια νοοτροπίας εξέλιξης και μάθησης
  • Αποδοχή των ατελειών τους

Πώς οι 7 αυτές δυναμικές συνήθειες κάνουν τις γυναίκες να μεγαλώνουν και να είναι ευτυχισμένες

Αποδοχή των αλλαγών

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των γυναικών που καταφέρνουν να μεγαλώνουν με ευτυχία, είναι η ικανότητά τους να αποδέχονται τις αλλαγές.

Πράγματι, η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και η οικειότητα γίνεται πιο δελεαστική από ποτέ. Αν όμως υπάρχει κάτι δεδομένο στη ζωή, αυτό είναι η αλλαγή.

Ωστόσο, οι γυναίκες που «ανθίζουν» στο πέρασμα του χρόνου, έχουν κάνει την αλλαγή τέχνη – αποδέχονται τις αλλαγές της ζωής, χωρίς ν’ αντιστέκονται. Γνωρίζουν ότι η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, και βλέπουν σε κάθε αλλαγή μια ευκαιρία για μάθηση και ανακάλυψη.

Πώς το καταφέρνουν; Έχουν ανοιχτό μυαλό και ευελιξία. Ως νοοτροπία, βλέπουν κάθε στάδιο της ζωής σαν μια περιπέτεια που ανυπομονούν να εξερευνήσουν, παρά ως ένα εμπόδιο που καλούνται να υπερβούν.

Η αποδοχή της αλλαγής είναι το μεγαλύτερό τους προτέρημα, καθώς μπορούν να αντλούν από κάθε φάση της ζωής χαρά, ικανοποίηση, προσωπική ανάπτυξη, ακόμη και όταν τα χρόνια περνούν.

Αξιοποίηση της  μοναξιάς

Μπορεί να μοιάζει παράδοξο, αφού έχουμε συνδέσει την ευτυχία στη ζωή με τη συντροφιά και τις κοινωνικές σχέσεις. Όμως, οι γυναίκες που νιώθουν ευτυχία στο πέρασμα των χρόνων, αντλούν μια βαθιά αίσθηση ικανοποίησης από τον χρόνο που περνούν μόνες τους.

Αγαπούν την μοναξιά τους και την αξιοποιούν για να βρουν τον εαυτό τους, να σκεφτούν, να αφοσιωθούν στις αγαπημένες ασχολίες τους. Ο προσωπικός χρόνος είναι για εκείνες ένα πολύτιμο καταφύγιο, ο χώρος όπου χαλαρώνουν, αναζωογονούνται και καλλιεργούν τη σχέση τους με τον εαυτό τους.

Σε καμία περίπτωση, δεν απομονώνονται. Το αντίθετο. Για τις γυναίκες αυτές, οι σχέσεις έχουν μοναδική αξία και γι’ αυτό τις απολαμβάνουν και τις τιμούν. Έχουν όμως συνειδητοποιήσει τη σημασία της ισορροπίας της κοινωνικοποίησης με τον προσωπικό χρόνο.

Μην φοβάστε την μοναξιά. Ο ατομικός χρόνος επιτρέπει την καλλιέργεια μιας υγιούς σχέσης με τον εαυτό και είναι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας καθώς τα χρόνια περνούν.

Απελευθέρωση απ’ τη συνεξάρτηση

Στις ανθρώπινες σχέσεις, πολλές γυναίκες πέφτουν στην παγίδα της συνεξάρτησης.

Αυτό ισχύει περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια και αφήνουμε την αντίληψη των άλλων να παγιώσει την αντίληψη της προσωπικής μας αξίας και ευτυχίας. Αυτό δεν ισχύει για τις γυναίκες που μεγαλώνουν με το αίσθημα της χαράς και τις ικανοποίησης. Αυτές, έχουν μάθει να αποδρούν από τον κύκλο της συνεξάρτησης στις σχέσεις τους.

Διαφυλάσσουν την προσωπικότητα και την αυτονομία τους, ακόμη και στις στενές, συντροφικές σχέσεις. Η απελευθέρωση από τη συνεξάρτηση στις σχέσεις είναι αναγκαία για τη δημιουργία υγιέστερων και πιο ικανοποιητικών σχέσεων στη ζωή. Άλλωστε, η πραγματική ευτυχία προέρχεται από τον ίδιο τον εαυτό μας.

Το αίσθημα της προσωπικής ικανοποίησης αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή χαράς και ικανοποίησης με το πέρασμα του χρόνου.

Καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης

Η  ευγνωμοσύνη είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο με το οποίο στρέφουμε την προσοχή μας στα θετικά και τα αγαθά που έχουμε. Όσες γυναίκες είναι ευτυχισμένες με το πέρασμα του χρόνου, καλλιεργούν ανελλιπώς την ευγνωμοσύνη.

Χαίρονται καθημερινά για όσα τους έχει προσφέρει η ζωή, όσο μικρά και αν είναι: την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος, το γέλιο των εγγονιών τους, τη απλή ευχαρίστηση ενός καλού βιβλίου.

Η διάσημη Όπρα Γουίνφρει έχει πει εύστοχα «Να ευχαριστείτε για όσα έχετε στη ζωή σας, θα βρεθείτε με περισσότερα. Αν εστιάσετε σε όσα δεν έχετε, θα στερηθείτε περισσότερα». Η ευγνωμοσύνη ανοίγει τον δρόμο για το αίσθημα της ευτυχίας.

Έτσι, εστιάζοντας στα θετικά της ζωής τους, οι γυναίκες δημιουργούν ένα ρεύμα θετικότητας και ευτυχίας. Αλλάζοντας προοπτική, βελτιώνετε τη διάθεσή σας και γεμίζετε την καρδιά σας με χαρά και πληρότητα. Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τα πιο απλά πράγματα και σύντομα θα νιώσετε να μπαίνει ανανεωμένος αέρας θετικής ενέργειας στην καθημερινότητά σας.

Σωματική άσκηση

Με το πέρασμα του χρόνου, οι απαιτήσεις πληθαίνουν και οι προτεραιότητες αλλάζουν, με αποτέλεσμα να παραμελούμε τη σωματική άσκηση. Αυτό δεν ισχύει για τις γυναίκες που μεγαλώνουν νιώθοντας την αυθεντική ευχαρίστηση που προσφέρει η σωματική άσκηση.

Είτε ένα ζωηρό πρωινό περπάτημα, ή μαθήματα γιόγκα, χορού, οι ευτυχισμένες γυναίκες δεν ξεχνούν την καθημερινή σωματική άσκηση. Στόχος τους, εκτός από το υγιές σώμα, είναι η καλλιέργεια ενός υγιούς, χαρούμενου νου.

Με τη σωματική άσκηση, απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι φυσικές ορμόνες της ευτυχίες, οι οποίες καταπολεμούν το στρες, προάγοντας συναισθήματα χαράς και ευτυχίας.Μην υποτιμάτε τη δύναμη της σωματικής άσκησης, αφού ακόμη και η ελάχιστη φυσική δραστηριότητα εξασφαλίζει ένα καλύτερο, πιο ευτυχισμένο μέλλον!

Καλλιέργεια νοοτροπίας εξέλιξης και μάθησης

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει εύστοχα «Όταν σταματήσεις να μαθαίνεις, είναι η στιγμή που αρχίζεις να πεθαίνεις». Οι γυναίκες που μεγαλώνοντας, ακτινοβολούν ευτυχία, έχουν αφομοιώσει αυτή την αρχή και γι’ αυτό επιζητούν την μάθηση, νέες εμπειρίες, κυνηγούν ευκαιρίες για προσωπική αυτοβελτίωση.

Η γνώση κάνει τον άνθρωπο να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, να μην φοβάται τις νέες προκλήσεις, ν’ αντιμετωπίζει με θάρρος τις αναποδιές, να καταλαβαίνει ότι το μυστικό είναι στην προσπάθεια.

Όσο οι άνθρωποι παραμένουν ανοιχτοί και δεκτικοί στη γνώση και την εξέλιξη, τόσο πιο ικανοποιημένοι και πλήρεις αισθάνονται. Η φλόγα και το ενδιαφέρον για τη ζωή παραμένουν αναμμένα. Συνεχίστε να μαθαίνετε, καλλιεργήστε την περιέργειά σας, ακολουθήστε το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης. Η ζωή είναι ένα ταξίδι που επιφυλάσσει απίστευτη ευτυχία και ικανοποίηση με το πέρασμα των χρόνων.

Αποδοχή των ατελειών τους

Κανείς δεν είναι τέλειος και, οι ευτυχισμένες γυναίκες το έχουν αποδεχτεί αυτό. Μαζί με αυτή την παραδοχή, αποδέχονται και τις ατέλειές τους, τα ψεγάδια τους, κάθε στοιχείο της προσωπικότητας και της εμφάνισης που τις κάνει ξεχωριστές και μοναδικές.

Η κοινωνική πίεση να είμαστε τέλειοι μπορεί να γίνει αφόρητη, να μας δημιουργεί αισθήματα ανεπάρκειας και ανασφάλειες. Όμως η τελειότητα δεν είναι παρά μια πλάνη. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας.

Οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες μεγαλώνοντας, έμαθαν να είναι ευγενικές με τον εαυτό τους, να τον συγχωρούν για τα λάθη του παρελθόντος. Αποδέχονται τον εαυτό τους πλήρως, απόλυτα και με ειλικρίνεια και αυτό τις οδηγεί σε ένα αίσθημα ηρεμίας, γαλήνης και πληρότητας.

Tip: Ένα ταξίδι, όχι προορισμός

Ανατρέχοντας στο σύνολο των συμπεριφορών που εξακολουθούν να φέρνουν ευτυχία σε μια γυναίκα όσο μεγαλώνουν, ας θυμόμαστε ότι η πορεία προς την ωριμότητα είναι ένα ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Είναι ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης, εξέλιξης, αποδοχής που ξεδιπλώνεται όσο περνά ο χρόνος. Οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι προσωρινές λύσεις, αλλά για τις γυναίκες που τις υιοθετούν αποτελούν μόνιμες συνήθειες, στις οποίες επενδύουν υπομονή και θέληση να βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους.

Τα οφέλη όμως που επιφυλάσσουν – μια βαθιά αίσθηση ικανοποίησης, πληρότητας και χαράς- αξίζουν τον κόπο.

Οι συμπεριφορές αυτές, είναι πολύτιμοι οδηγοί στο ταξίδι της ζωής. Αυτό είναι το δικό σας ταξίδι και αξίζει να το χαράξετε μόνες σας, να κάνετε παρακάμψεις, να πάρετε έναν διαφορετικό δρόμο, μέχρι να βρείτε τον δικό σας δρόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου