Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 30, 2024

Ξύπνησε μία μέρα και εγκατέλειψε τον άνδρα και το σπίτι της – «Τώρα επιτέλους αισθάνομαι ελεύθερη»


 H 50χρονη life coach, Claire Dore, 50, από το Μάλμπορο, της Αγγλίας, είχε έναν «καταπληκτικό σύζυγο, τρία υπέροχα παιδιά, ένα όμορφο σπίτι, ονειρεμένες διακοπές και εντυπωσιακά αυτοκίνητα», και όμως ένιωθε ανικανοποίητη.

Η γυναίκα από την Αγγλία, εξήγησε πως «μια αλλαγή στην ενέργεια» στη διάρκεια μίας συνάντησης αυτοβελτίωσης την οδήγησε να αφήσει την «παραμυθένια ζωή» της και τον άνδρα της, για να ακολουθήσει το μονοπάτι της ανακάλυψης του εαυτού της.

Η Claire Dore, από το Μάλμπορο της Αγγλίας είναι μια  life coach, η οποία φαινομενικά είχε τα πάντα – έναν εξαιρετικό σύζυγο, τρία αξιολάτρευτα παιδιά, ένα υπέροχο σπίτι αξιοζήλευτες διακοπές και εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ανακοίνωσε στον επί 19 χρόνια άνδρα της, Mark, ότι θα τον εγκαταλείψει.


“Η συνάντηση  που μου άλλαξε τη ζωή”

Ο κόσμος της άλλαξε ολοκληρωτικά τον Ιούλιο του 2021, στη διάρκεια μίας συνάντησης αυτοβελτίωσης στο Λάιμ Ρέγκις με έξι πελάτες της. Η Claire περιγράφει τη στιγμή της αφύπνισης, όπως λέει ως κάτι «που ένιωσε να αλλάζει στο σώμα της, λες και η καρδιά της άνοιξε».

«Τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής, βίωσα μια στιγμή αποκάλυψης, όταν κατάλαβα ότι δεν έχω στα χέρια μου όλη μου τη δύναμη», περιγράφει η Claire.

«Ήμουν στον κήπο, στο σπίτι που είχαμε οργανώσει το retreat όπου είχα μόλις τελειώσει ένα πολύ δυνατό μάθημα στους πελάτες μου.  Εκείνοι μπήκαν στο σπίτι και εγώ βίωσα αυτή την έντονη στιγμή συνειδητοποίησης με τον coach μου».

«Έβαλα τα κλάματα και θυμάμαι ότι ένιωσα κάτι να κινείται μέσα στο σώμα μου. Πιστεύω ότι ήταν μια ενεργειακή μεταβολή». Στη συνέχεια, λέει:

«Λίγο αφού ένιωσα αυτή τη διάταση, ζωντανή από μέσα προς τα έξω, ερεθίστηκα σεξουαλικά (αυτό συμβαίνει όταν βιώνεις μια αφύπνιση, μ’ έναν άγριο έντονο τρόπο, ώστε ένιωσα την απόλυτη διαύγεια και σύνδεση με τον εαυτό μου. Αυτό που συνέβη πραγματικά ήταν ότι επέστρεφε σ’ εμένα ο πραγματικός μου εαυτός».

“Ένιωσα ότι δεν έχω όλη τη δύναμή μου στα χέρια μου”

«Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, συνειδητοποίησα ότι δεν κατέχω όλη μου τη δύναμη. Αυτό που ένιωσα μετά από την αφύπνιση, μπορώ να το παρομοιάσω σαν πέταγμα στον αέρα. Μια ολοκληρωτική απαλλαγή από τις παλιές μου πεποιθήσεις και συνήθειες, καθώς και τη διεργασία του πένθους  για όσα νόμιζα ότι είχα, και του μέλλοντος που πίστευα ότι ήθελα».

Στη συνέχεια, η 50χρονη Claire πήγε στην Μαγιόρκα με την οικογένειά της και είπε στον άνδρα της, αυθόρμητα ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει: «Του το έλεγα και οι λέξεις έβγαιναν με απόλυτη φυσικότητα από το στόμα μου», εξομολογείται η γυναίκα.

«Νιώθω ότι εκείνο το πρωινό, τον πρώτο λόγο είχε η ψυχή μου. Δεν το είχα σχεδιάσει από πριν και, απ’ τη στιγμή που του είπε ‘φεύγω, σ’ αφήνω’, ένιωσα ότι όλα είχαν τελειώσει».

«Ήμουν ξεκάθαρη. Δεν είχα ιδέα ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα, αλλά ένιωθα ότι είμαι στον σωστό δρόμο. Ήταν όμως πολύ άβολο γιατί ο πρώην άνδρας μου έπαθε σοκ. Εγώ ήξερα ότι η απόφασή μου ήταν οριστική, όμως μου ράγισε η καρδιά που τον είδα τόσο στεναχωρημένο».

Προσποιήθηκαν για χάρη των παιδιών, κάνοντας ότι όλα είναι καλά μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές – κάτι «υπερβολικά σκληρό». Μετά περίμεναν μέχρι να γυρίσουν στην Αγγλία και να το ανακοινώσουν στα παιδιά. Λίγο καιρό αργότερα, η Claire έφυγε από το σπίτι.

Έναν χρόνο μετά, η Claire ταξίδευε τον κόσμο και το 2023, προσγειώθηκε στο Μπαλί για έναν μήνα. Από τότε, δεν σταμάτησε να βιώνει ανάλογες «αποκαλύψεις», συνειδητοποιώντας σημαντικά πράγματα.

“Οι αφυπνίσεις δεν σταμάτησαν ποτέ”

«Δεν τελείωναν ποτέ», λέει η γυναίκα. «Με έκαναν να τα ξεχνάω όλα, ν’ απαλλάσσομαι από κάθε επίφαση συμμόρφωσης που κουβαλούσα ασυνείδητα».

Πράγματι, η Claire αρνήθηκε εξ ολοκλήρου τον συμβατικό τρόπο ζωής και, αντί να αγοράσει σπίτι, τώρα νοικιάζει ενώ παράλληλα ταξιδεύει τον κόσμο πηγαίνοντας σε retreats. Έχει βρει πολλούς coaches για να την «καθοδηγήσουν να ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά της».

Πλέον, η Claire επενδύει σοβαρά στη δική της ευτυχία, αφιερώνοντας χρόνο στις δραστηριότητες που της δίνουν χαρά. Αυτές είναι τα μαθήματα τραγουδιού, το CrossFit, τα μαθήματα hot yoga και ο χορός καθημερινά.

Όπως είπε η ίδια «Για αρκετό καιρό δεν ήμουν ευτυχισμένη αλλά ο φόβος μου με παρέλυε: φοβόμουν το μέλλον, το πώς θ’ αντιδρούσαν τα παιδιά, φοβόμουν για τα οικονομικά και, όλοι αυτοί οι φόβοι, με απέτρεπαν απ’ το να φύγω».

«Τώρα επιτέλους νιώθω ελεύθερη, απελευθερωμένη από δεσμά. Τώρα νιώθω ότι ζω πραγματικά και, ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη».

Η Claire, η οποία εργάζεται και ως μέντορας γνωριμιών και σχέσεων, μοιράζεται την επαγγελματική της γνώση και στον λογαριασμό της στο Instagram . Όπως λέει στους ανθρώπους που την ακολουθούν «Σας αφυπνίζω ώστε να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου