Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 16, 2024

Το σενάριο που εξετάζεται για την φονική ενέδρα στον Πειραιά – Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύνδεση με το μακελειό στην Αρτέμιδα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τουρκικών συμμοριών που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση

ναρκωτικών και στο παράνομο εμπόριο όπλων στην γειτονική χώρα, φέρεται να αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. την αιματηρή συμπλοκή, με έναν νεκρό και έναν τραυματία, που σημειώθηκε την Παρασκευή (14/06), σε σούπερ μάρκετ, στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, τα θύματα της φονικής συμπλοκής, δεν έχουν αναπτύξει εγκληματική δράση στην χώρα μας, παρά μόνο στην Τουρκία, ωστόσο την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν σχέση με τον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης της Τουρκίας, ο οποίος είχε εντοπιστεί και συλληφθεί από την ΕΥΠ στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

 Τουρκικά ΜΜΕ συνδέουν την φονική εμπλοκή με το μακελειό στην Αρτέμιδα

Παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν την αιματηρή συμπλοκή στον Πειραιά με το μακελειό της Αρτέμιδας, το οποίο είχε σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, γεγονός το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Halk TV «η αιματηρή αναμέτρηση μεταξύ συμμοριών στην Τουρκία μεταφέρθηκε και πάλι στο εξωτερικό. Μετά τις δολοφονίες μεταξύ δύο συμμοριών, αυτή τη φορά τα όπλα πήραν τον λόγο στην Ελλάδα. Ο Γιλντιράι Οζτουρκ και ο Μεχμέτ Μπάικουρτ έγιναν στόχος ένοπλης επίθεσης σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά. Οι Όζτουρκ και Μπάικουρτ έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση».


Στο ίδιο μέσο αναφέρεται πως: «Μετά τη δολοφονία έξι ανθρώπων του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν στην Ελλάδα πέρυσι, ένα ακόμη σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες. Πριν από λίγο καιρό δολοφονήθηκε ο αδελφός του Γιλντιράι Οζτουρκ, Μπουράκ. Λίγο μετά τη δολοφονία αυτή, δολοφονήθηκε ο πατέρας των ανθρώπων που σκότωσαν τον Οζτουρκ».


Η εφημερίδα Hurriyet, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα και επικαλούμενη δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου αφήνει επίσης υπόνοιες ότι το περιστατικό στον Πειραιά συνδέεται με την αιματηρή ενέδρα στην Αρτέμιδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ο αρχιμαφιόζος Μπαρίς Μπογιούν εδώ και καιρό βρίσκεται σε σύγκρουση με την επονομαζόμενη αντίπαλη συμμορία των «Ντάλτον», με την οποία κάποτε συνεργαζόταν. Αποκορύφωμα της σύγκρουσης αυτής ήταν το μακελειό στην Αρτέμιδα.


Ο Μπαρίς Μπογιούν ήταν γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες που έχει δράση στην Κωνσταντινούπολη. Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν δεχθεί πυρά ονόματα γνωστά στον τουρκικό υπόκοσμο. Μία από τις γνωστές επιθέσεις της συμμορίας αφορούσε στη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη γνωστού Σέρβου μαφιόζου (Γιοβάν Βούκοτιτς), αρχηγού της συμμορίας Skaljari, ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί και για κοινή δράση με άτομο του περιβάλλοντος του έτερου γνωστού αρχιμαφιόζου Σεντάντ Πεκέρ, που μέσω του Twitter προέβαινε για μία περίοδο σε αποκαλύψεις σκανδάλων κατά στελεχών της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν εμπλέκονταν επίσης σε διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη Γαλλία.


Η κατάθεση του δράστη για την φονική ενέδρα

Ό Κούρδος δράστης της δολοφονίας κατέθεσε στην Ασφάλεια και παραδέχτηκε ότι συμμετέχει σε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης και ο τραυματίας, ανήκουν σε άλλη συμμορία, που έχει μεγάλη αντιπαλότητα με αυτήν του Κούρδου.

Η αιματηρή συμπλοκή έξω από το σούπερ μάρκετ στον Πειραιά, είναι στην ουσία μία πράξη αντεκδίκησης για όσα έχουν συμβεί μεταξύ των κακοποιών των δύο αντίπαλων συμμοριών, τους περασμένους μήνες στη γειτονική χώρα.

Όπως κατέθεσε ο συλληφθείς Κούρδος, πριν από λίγους μήνες, ο Τούρκος που τραυματίστηκε στην χθεσινή συμπλοκή, φέρεται να είχε δώσει την εντολή για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του θείου του και άλλων μελών της συμμορίας. Ήταν δηλαδή ο ηθικός αυτουργός αυτών των δολοφονιών.


Τον είχε απαγάγει και τον βασάνιζε για μέρες

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο δράστης της χθεσινής επίθεση, η αντίπαλη συμμορία τον είχε απαγάγει και τον βασάνιζε για ημέρες, έχοντάς τον δεμένο σε μία καρέκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έδειξε, μάλιστα, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τα σημάδια από τα βασανιστήρια, που έχει σε όλο του το σώμα.

Ήθελε να πάρει εκδίκηση κι έτσι έστησε ενέδρα χθες στους δύο Τούρκους, σε κεντρικό σημείο στον Πειραιά. Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να ανακαλύψουν και το διαμέρισμα, όπου διέμεναν οι δύο Τούρκοι, και το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σούπερ μάρκετ, όπου έλαβε χώρα χθες η φονική συμπλοκή.

Τόσο ο δράστης της χθεσινής επίθεσης όσο και ο νεκρός και ο τραυματίας, είχαν συλληφθεί το 2024 για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές για άλλες υποθέσεις.

Πειραιάς συμπλοκή πυροβολισμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου