Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 14, 2024

Η πεθερά της πιστεύει ότι το καθήκον της ως σύζυγος είναι να κάνει παιδιά – «Με κατηγορεί ότι καταστρέφω τη ζωή του γιου της»

 

Η 32χρονη γυναίκα της ιστορίας και ο άνδρας της, παντρεμένοι εδώ και πέντε χρόνια, έχουν αποφασίσει από την αρχή της σχέσης τους ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά.  «Απολαμβάνουμε τις δουλειές μας, αγαπάμε τα ταξίδια και χαιρόμαστε την ελεύθερη ζωή, χωρίς παιδιά», λέει χαρακτηριστικά

.Τα πεθερικά της, από την άλλη, είναι παραδοσιακοί άνθρωποι και θεωρούν τα παιδιά την ουσία του γάμου. Από τότε που παντρεύτηκαν, τα πεθερικά τους δεν έχουν σταματήσει να «πετούν» υπονοούμενα και αυτό έχει αρχίσει να την ενοχλεί ιδιαίτερα.

Σε κάθε οικογενειακή συγκέντρωση, το θέμα της συζήτησης θα πηγαίνει πάντα στο πότε το ζευγάρι θα κάνει παιδιά.  Όσες φορές και αν έχουν προσπαθήσει να τους εξηγήσουν την απόφαση να μην αποκτήσουν παιδιά, τα πεθερικά δεν εννοούν να το καταλάβουν. Μόλις τον περασμένο μήνα, τα πεθερικά «τράβηξαν το σχοινί», όταν στον γάμο της κουνιάδας της, κυριολεκτικά την «στρίμωξε» και την είπε εγωίστρια που δεν της χαρίζει εγγόνια!

Με κατηγόρησε ότι καταστρέφω τη ζωή του γιου της”

«Με κατηγόρησε ότι καταστρέφω τη ζωή του γιου της και μου είπε πως, καθήκον μου ως σύζυγος είναι να κάνω παιδιά», περιγράφει.  «Τα λόγια της με σόκαραν και με πλήγωσαν, όμως υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και είπα ότι η απόφαση αυτή είναι τόσο δική μου, όσο και του άνδρα μου».

Στη συνέχεια, επιχείρησε να μιλήσει στους γονείς του και ο άνδρας, όμως αρνήθηκαν να ακούσουν το οτιδήποτε και επέμεναν ότι εκείνη είναι κακή επιρροή για τον γιο τους.  Ακόμη, τα πεθερικά της άφησαν να εννοηθεί ότι πρέπει να τη χωρίσει, εκτός αν έχει αλλάξει μυαλά.

«Αυτή η διαρκής πίεση και η απόλυτη απαξίωση των δικών μας επιθυμιών, έχουν επηρεάσει τη σχέση μας μαζί τους. Αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε τις επισκέψεις μας και να αποφεύγουμε ορισμένα θέματα, μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε την ηρεμία», εξηγεί.  Κάποιοι από τους φίλους τους ωστόσο, έχουν πάρει το μέρος των πεθερικών.

“Οι φίλοι μας λένε να υποχωρήσουμε και να κάνουμε ένα παιδί”

Πιστεύουν ότι το ζευγάρι πρέπει να «υποχωρήσει» και να κάνει ένα παιδί ώστε να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι. Επίσης, οι φίλοι τους θεωρούν ότι η οικογένεια είναι σημαντική και, ένα μωρό θα κατευνάσει τα πνεύματα.  «Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να κάνεις παιδί μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τους άλλους, από τη στιγμή που κανείς μας δεν θέλει να γίνει γονιός», εξηγεί η γυναίκα.

Ωστόσο, έχει τις αμφιβολίες της σχετικά με το αν, μένοντας αμετάπειστη, γίνεται η κακιά της ιστορίας.

Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνει παιδί μόνο και μόνο για να ηρεμήσουν τα πεθερικά της; Ή μήπως αυτός είναι παράλογο; Πώς πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου