Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2024

ΞΗΛΩΣΕ τον Μεϊμαράκη ο Μητσοτάκης...

 

Απουσία με νόημα καταγράφηκε χθες στο Μαξίμου, και μάλιστα προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είχε καλέσει στο γραφείο του τους 7 ευρωβουλευτές που εξέλεξε η ΝΔ. Σημειώθηκε όμως μία ηχηρή απουσία, αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη!
Τους ευρωβουλευτές υποδέχθηκαν στο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου που είναι αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις της ΝΔ.


Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, μοιράστηκαν ρόλοι και αρμοδιότητες («υπουργεία» όμως τα έλεγαν μετά οι ευρωβουλευτές), ενώ ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής της ευρωομάδας θα είναι η Ελίζα Βόζεμπεργκ που θα πάρει τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σημειώνεται ότι ο Β. Μεϊμαράκης εξελέγη ευρωβουλευτής, επομένως η απομάκρυνσή του από την θέση του επικεφαλής συνιστά υποβάθμιση από τον Μητσοτάκη.
Η ουσία είναι ότι ο Β. Μεϊμαράκης δεν πήγε στη συνάντηση με τους άλλους ευρωβουλευτές στο Μαξίμου και δεν είδε τον πρωθυπουργό. Λίγο πριν την λήξη της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές, ο Β. Μεϊμαράκης, εμφανίσθηκε με βιντεοκλήση…
Από κει και πέρα ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει τα θέματα οικονομίας, η Ελεονώρα Μελέτη τα κοινωνικά θέματα και ο Δημήτρης Τσιόδρας θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή καθώς η πράσινη συμφωνία θα είναι το νέο σημείο τριβής στους κόλπους του ΕΛΚ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο που είχε και στην προηγούμενη ευρωβουλή.
Ο Άκης Σκέρτσος θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου