Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2024

Το διάσημο χωριό που κανένα σπίτι δεν έχει πόρτες

Μπορούν να το επισκεφτούν μόνο άντρες

Το Shani Shingnapur ή Shingnapur

είναι ένα χωριό στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα. Βρίσκεται στη Nevasa Taluka στην περιοχή Ahmednagar, το χωριό είναι γνωστό για τον δημοφιλή ναό Shani, τον Ινδουιστικό θεό που σχετίζεται με τον πλανήτη Κρόνο.


Είναι ένα περίεργο ινδικό χωριό, όπου τα σπίτια δεν έχουν μπροστινές πόρτες, δεν έχουν κλειδιά, δεν έχουν κλειδαριές, αλλά όλοι νιώθουν ασφαλείς εδώ.


Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι οι χωρικοί εδώ πιστεύουν ότι ο Λόρδος Shani, ο Θεός του Κρόνου, είναι ο φύλακας του χωριού, ο οποίος θα τιμωρήσει όποιον τολμήσει να κλέψει. Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και το αστυνομικό τμήμα δεν έχει εξώπορτα, ενώ θα βρεις ακόμα και μια τράπεζα που έχει ανοίξει το πρώτο της υποκατάστημα «χωρίς κλειδαριά» σε αυτό το μέρος. Παρόλα αυτά, δεν έχει αναφερθεί επίσημα καμία κλοπή στο χωριό, αν και υπήρξαν αναφορές για κλοπή το 2010 και το 2011.



Μόνο άνδρες επιτρέπεται να μπουν στο ναό Shani Maharaj. Ο επισκέπτης πρέπει να κάνει μπάνιο στο κεφάλι και να ανέβει στην πλατφόρμα με βρεγμένα ρούχα, να μη φοράει σκουφάκι ή κάλυμμα στο κεφάλι. Τέλος, συλλέγει νερό για τη λατρεία του Λόρδου Shani μόνο από το ιερό πηγάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου