Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2024

Δ. Αθηναίων: Πληρώνει ενοίκιο για να προσφέρει δωρεάν πάρκινγκ σε τουριστικά λεωφορεία!

 

Μια προκλητική απόφαση, το κόστος της οποίας φόρτωσε στις πλάτες των δημοτών της Αθήνας, έλαβε η

πλειοψηφία Δούκα, εξασφαλίζοντας δωρεάν πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία και τις εταιρείες που τα διαχειρίζονται!



Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή κατά πλειοψηφία – και παρά τα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση – αποφάσισε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει στη μίσθωση του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο για να χρησιμοποιηθεί ως δωρεάν πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία τους επόμενους πέντε μήνες!


Ο δήμος Αθηναίων για την παραχώρηση του χώρου θα πληρώνει ενοίκιο μαζί με το ΦΠΑ 2.480 ευρώ τον μήνα!! Θα πληρώνει δηλαδή με τα χρήματα των δημοτών για να σταθμεύουν εκεί τα τουριστικά λεωφορεία δωρεάν μεταξύ των ωρών 09.00 και 14.00. Και όχι μόνο αυτό, ο  Δήμος Αθηναίων θα βαρύνεται και με τη δαπάνη καθαρισμού του παραχωρούμενου χώρου και την άμεση αποκομιδή και απομάκρυνση των απορριμμάτων καθώς και για τη διαμόρφωση του χώρου!


Το χώρο ο δήμος θα τον νοικιάζει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και θα τον παραχωρεί στις εταιρείες για να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία τους μετά την αποβίβαση και πριν από την επιβίβαση των τουριστών στην Αθήνα.


Για όλα αυτά οι εταιρείες και οι λεωφορειούχοι δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Δούκα μας κάνουν και …χάρη, αφού αρχικά είχαν αρνηθεί να χρησιμοποιούν το χώρο για είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή Μπακογιάννη επίσης δωρεάν διέθετε 11 σημεία στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα ο κ. Δούκας, ισχυρίστηκε ότι με την μετακίνηση τους στο Φάληρο «εξυπηρετούμε τους πολίτες και τους κατοίκους»! Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία και να μην καταψηφίσει την πρόταση…


Την πρόταση της δημοτικής αρχής στήριξε και ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Ζαχαριάδης γιατί όπως είπε «είναι μια λύση για να μην πνιγεί η πόλη».


Σφοδρές αντιδράσεις

Την πρόταση της δημοτικής αρχής στήριξε και ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Ζαχαριάδης γιατί όπως είπε «είναι μια λύση για να μην πνιγεί η πόλη».

Ωστόσο η πρόταση προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Νίκου Σοφιανού (Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος κατήγγειλε ότι πρόκειται για ένα ακόμα δώρο στο τουριστικό κεφάλαιο και αναρωτήθηκε: «Ποιος νόμος υποχρεώνει το δήμο να πληρώνει πάρκινγκ με τα χρήματα των δημοτών, εκτός της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν ιδιώτες και εταιρείες».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κώστα Παπαδάκη εκ μέρους της «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» ζητώντας να «μετακινηθεί το κόστος στους λεωφορειούχους και να υπάρξει αντίτιμο για το πάρκινγκ». Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όχι όλα με έξοδα του δήμου. Ελεος πια».


Κριτική άσκησε και η Ελένη Παπαδοπούλου επικεφαλής της «Η Αθήνα μας», η οποία ανέφερε: «Αυτό δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη πόλη του κόσμου. Αυτές οι εταιρείες έχουν απίστευτα κέρδη. Να πληρώσουν αντίτιμο για το πάρκινγκ. Αν δεν συμμορφωθούν να αφαιρεί η δημοτική αστυνομία τις πινακίδες όπως κάνει και στους πολίτες».


Η παραχώρηση της έκτασης θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, στην αποσυμφόρηση των θέσεων στάθμευσης και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών ρευμάτων δημιουργώντας, με τον τρόπο της, υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας».


Μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις ο κ. Δούκας το μόνο που ψέλλισε είναι ότι «η συγκεκριμένη κίνηση θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών ρευμάτων»…


Ο λογαριασμός της …εξυπηρέτησης των τουριστών θα πάει συστημένος στους δημότες της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου