Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 14, 2024

Μυστήριο με την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα στο Μαθράκι: «Τον είδαν να φεύγει με δύο γυναίκες από το καφενείο»

Μυστήριο με την εξαφάνιση του 70χρονου Αμερικανού τουρίστα, στο Μαθράκι, τα ίχνη του οποία χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης (11/6), περί τις 22:15.

Ο 70χρονος είχε επισκεφτεί έναν Ελληνοαμερικανό του φίλο στο νησί, πριν από 10 μέρες, αλλά δεν τον φιλοξενούσε σπίτι του, διότι είναι μικρό. Αντίθετα, του είχε ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, όπου και έμενε μόνος του.

Την Τετάρτη, ο φίλος του τον καλούσε συνεχώς, με τον 70χρονο όμως να μην ανταποκρίνεται σε καμία κλήση.

Εθεάθη τελευταία φορά να φεύγει με δύο γυναίκες 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαθρακίου, Σπύρο Αργυρό, ο 70χρονος εθεάθη τελευταία φορά στο καφενείο του νησιού, να κάθεται με δύο άλλες τουρίστριες και να αποχωρούν παρέα. Όπως μετέφερε ο ίδιος στο enikos.gr, «τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν το βράδυ της Τρίτης, στο καφενείο του χωριού. Ερχόμενος στο κατάστημα, πήγε και κάθισε με δύο τουρίστριες όπου και ήπιε ένα ποτήρι κρασί. Μετά, αποχώρησαν παρέα. Μάλιστα, οι τουρίστριες είχαν ενοικιάσει και ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκινητάκι τύπου γκολφ, αλλά δεν γνωρίζω αν πήραν μαζί και τον 70χρονο, γιατί ο ίδιος δεν διέθετε κάποιο ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.  Η αποχώρηση του από το καφενείο μαζί με τις δυο κυρίες, ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαμε».

Οι τουρίστριες έχουν φύγει από το νησί

Εκείνο το βράδυ, ίσως ήταν η τελευταία νύχτα διακοπών για τις δυο τουρίστριες, αφού σύμφωνα με τον κ. Αργυρό, την επόμενη αποχώρησαν. «Από όσα γνωρίζω οι κυρίες την επόμενη μέρα έφυγαν, ίσως εκείνο το βράδυ να ήταν και το τελευταίο τους στο νησί. Δεν ξέρω αν αυτό συνδέεται με κάτι, ή απλώς έτυχε», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Δεν βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στο διαμέρισμα

Ο φίλος του 70χρονου, πήγε στο δωμάτιο που νοίκιασε για τον ίδιο και έψαξε τα προσωπικά του αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο δωμάτιο βρέθηκαν τα ρούχα του – δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι όλα – και μια τσάντα, αλλά δεν εντοπίστηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε ανοιχτή. 

Δεν έχει γίνει ενδελεχής έρευνα, δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες

Μέχρις στιγμής, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί δεν επιτρέπουν να μεταβούν κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από την Κέρκυρα, αλλά και ούτε ομάδες διασωστών. Με την πρώτη ευκαιρία, όλα τα κλιμάκια θα βρεθούν στο σημείο για να αρχίσει συντονισμένη έρευνα για τον εντοπισμό του.

«Δεν υπάρχουν δύσβατα μονοπάτια»

Ο 70χρονος δεν ήταν περιπατητής, ούτε είχε εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον να εξερευνήσει τις  «άγριες» ομορφιές του νησιού, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύκτας.

«Εγώ που τον γνώρισα 6 περίπου μέρες πριν εξαφανιστεί, δεν μου είχε αναφέρει ποτέ για περίπατο ή κάτι σχετικό. Και από όσο ξέρω, ούτε στον φίλο του είχε πει κάτι. Πάντως, όλα τα μονοπάτια είναι βατά, καθώς τα φροντίζουμε, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι δασώδη. Έχουν δηλαδή πυκνή βλάστηση. Υπάρχουν όμως σπίτια εκεί. Το μόνο μονοπάτι που μπορεί να χρειαστεί περισσότερο εξερεύνηση είναι αυτό που ξεκινά από την είσοδο του σπιτιού του, διότι καταλήγει σε θάλασσα», είπε ο κ. Αργυρός.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι δρόμοι του νησιού είναι φωτιζόμενοι, τα μονοπάτια όμως όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου