Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 15, 2024

Πως ένα φάντασμα με ονοματεπώνυμο βοήθησε στην καταδίκη ενός δολοφόνου

Τον έστειλε φυλακή ισόβια

Πριν από 127 χρόνια, η Elva Zona Heaster Shue, σύζυγος του Erasmus Stribbling Trout Shue, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από φυσικά αίτια. Αυτό που ακολούθησε έγραψε όμως ιστορία.

Σύμφωνα με το The Monroe Watchman μέσω των Αρχείων Ιστορίας της Δυτικής Βιρτζίνια (WVA&H), η Elva βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην κομητεία Γκρίνμπριερ από ένα ντόπιο αγόρι που είχε στείλει ο Erasmus για να τη ρωτήσει τι ήθελε από την αγορά. Ο Erasmus και οι γιατροί έφτασαν γρήγορα αφού ειδοποιήθηκαν, αλλά η Elva δεν μπόρεσε να παραμείνει ζωνατνή από τον γιατρό και ο Erasmus ζήτησε να «μην γίνει περαιτέρω εξέταση».

Η Elva τοποθετήθηκε σε ένα φόρεμα της με ψηλό δύσκαμπτο γιακά και μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νεκροταφείο όπου την έθαψαν με αβέβαιη αιτία θανάτου.

Τις εβδομάδες μετά τον θάνατο της Elva, η μητέρα της Mary J. Heaster, ισχυρίστηκε ότι είχε ένα όραμα από το πνεύμα της κόρης της, αναφέροντας ότι «μου είπε ότι κάποιος είχε σφίξει τον λαιμό της στην πρώτη άρθρωση."

Μετά από αυτή τη μαρτυρία, το σώμα της Έλβα εκτάφηκε για νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Κατά την εξέταση, διαπιστώθηκε ότι το σώμα είχε θρυμματισμένη τραχεία και σπασμένο λαιμό, που πιθανότατα προκλήθηκε από στραγγαλισμό.

Το δικαστήριο χρειάστηκε μόνο μία ώρα μετά την κατάθεση της Mary για να επιστρέψει με ετυμηγορία φόνου σε πρώτο βαθμό, καταδικάζοντας τον Erasmus σε ισόβια. Πέθανε μετά από 3 χρόνιααπό την έναρξη της ποινής του λόγω της επιδημίας γρίπης του 1900.

Δεν βρέθηκε ποτέ κίνητρο, αλλά ότι ο Erasmus είχε ιστορικό παράξενης ιδιοσυγκρασίας και μια φήμη αναφέρει ότι είχε κακοποιήσει μια από τις προηγούμενες συζύγους του.

Ένα μνημείο στο εθνικό δίκτυο τοποθετήθηκε για να τιμήσει την υπόθεση, σημειώνοντας ότι ήταν η «η μόνη γνωστή περίπτωση στην οποία η μαρτυρία από ένα φάντασμα βοήθησε να καταδικαστεί ένας δολοφόνος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου