Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2024

ΕΝΟΧΟΣ για παράνομη οπλοκατοχή ο γιος του Μπάιντεν...

 

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιός του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, κρίθηκε ένοχος την Τρίτη και για τις τρεις κατηγορίες κακουργήματος από το 2018, αφού οι ένορκοι στο δικαστήριο του Γουίλμινγκτον, Ντέλαγουεαρ, συσκέφθηκαν για περίπου τρεις ώρες.
Η πρώτη κατηγορία αφορά ψευδή δήλωση για την απόκτηση πυροβόλου όπλου, η δεύτερη κατηγορία αφορά ψευδή δήλωση για την απόκτηση δικαιολογητικών εγγράφων, και η τρίτη κατηγορία αφορά παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου.
Η δίκη του Χάντερ θεωρείται ένα βαρύ προσωπικό πλήγμα για την οικογένεια Μπάιντεν, καθώς ο πατέρας του εισέρχεται στους τελευταίους μήνες μιας σκληρής εκστρατείας επανεκλογής.
Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών, αλλά οι πρωτοεμφανιζόμενοι παραβάτες που δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους για να διαπράξουν βίαιο έγκλημα συνήθως δεν λαμβάνουν ποινή φυλάκισης.
Η ετυμηγορία έθεσε τέλος σε μια εξαιρετική δίκη που έκανε οδυνηρά γνωστή την εξάρτηση του κ. Μπάιντεν από το κρακ, την απερίσκεπτη συμπεριφορά και τις καταστροφικές δαπάνες του – την οποία αφηγήθηκαν τρεις πρώην ερωτικές σύντροφοι, συμπεριλαμβανομένης της χήρας του αδελφού του, Μπο Μπάιντεν.
Ο κ. Μπάιντεν, 54 ετών, στεκόταν με σταυρωμένα τα χέρια, κοιτάζοντας βλοσυρά τους ενόρκους καθώς διάβαζαν τις τρεις ετυμηγορίες. Αν και η μέγιστη δυνατή ποινή που αντιμετωπίζει είναι περισσότερες από δύο δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα και 750.000 δολάρια σε πρόστιμα, οι ομοσπονδιακές οδηγίες για την επιβολή ποινών προβλέπουν ένα κλάσμα αυτής της ποινής.

Δεν δίνει χάρη ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του. Ο πρόεδρος κράτησε αποστάσεις από τη δίκη και ήταν εκτός γραφείου στις 12 Οκτωβρίου 2018, όταν ο Χάντερ Μπάιντεν υποστήριξε ότι δεν είχε πάρει ναρκωτικά σε έλεγχο του ιστορικού του, σε μια εποχή που ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη κρακ.
Τα νομικά του προβλήματα του Χάντερ Μπάιντεν δεν έχουν όμως τελειώσει, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές φορολογικές κατηγορίες στο Λος Άντζελες που απορρέουν από την αποτυχία του να εξοφλήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια μιας πολυετούς κραιπάλης με κρακ, αλκοόλ και έξοδα, με την δίκη να έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου