- 1
Ξεπλένουμε & ξεφλουδίζουμε την ντομάτα & την πολτοποιούμε στον πολυκόπτη ("multi").
- 2
Ξεπλένουμε το καρότο & το κρεμμύδι & τα κόβουμε σε ροδέλες.
- 3
Καλύπτουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι & το σοτάρουμε, μέχρι να χρυσίσει.
- 4
Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το καρότο & το κρεμμύδι & αφήνουμε το ρύζι να "σβήσει" στον ντοματοχυμό.
- 5
Προσθέτουμε τα ποτήρια με το νερό, τα αλάτι, το πιπέρι & τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, τοποθετούμε την ένδειξη σε δυνατή θερμοκρασία & σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- 6
Μόλις το φαγητό αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένδειξη & αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15'.
- 7
Μετά το πέρας των 15', κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη "φωτιά", περιχύνουμε το νταμοτόρυζο με το βούτυρο & το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου 10'.
- 8
Συνοδεύουμε το ντοματόρυζο με γιαούρτι ή/& λευκό τυρί &...καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου