Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2024

Ντοματόρυζο

Υλικά
 20'
 1 μερίδα
  1. 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  2. 1 καρότο
  3. 1 λευκό κρεμμύδι
  4. 1 ώριμη ντομάτα
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. Πιπέρι μαύρο τριμμένο
  7. 1 κ.γ. ζάχαρη
  8. Ελαιόλαδο
  9. 2 1/2 ποτήρια νερό
  10. 1 κ.γ. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
  1. 1

    Ξεπλένουμε & ξεφλουδίζουμε την ντομάτα & την πολτοποιούμε στον πολυκόπτη ("multi").

  2. 2

    Ξεπλένουμε το καρότο & το κρεμμύδι & τα κόβουμε σε ροδέλες.

  3. 3

    Καλύπτουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι & το σοτάρουμε, μέχρι να χρυσίσει.

  4. 4

    Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το καρότο & το κρεμμύδι & αφήνουμε το ρύζι να "σβήσει" στον ντοματοχυμό.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα ποτήρια με το νερό, τα αλάτι, το πιπέρι & τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, τοποθετούμε την ένδειξη σε δυνατή θερμοκρασία & σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.

  6. 6

    Μόλις το φαγητό αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένδειξη & αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15'.

  7. 7

    Μετά το πέρας των 15', κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη "φωτιά", περιχύνουμε το νταμοτόρυζο με το βούτυρο & το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου 10'.

  8. 8

    Συνοδεύουμε το ντοματόρυζο με γιαούρτι ή/& λευκό τυρί &...καλή όρεξη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου