Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 22, 2024

Αμερικανικές εκλογές 2024: Πώς σχολίασαν τα αμερικανικά ΜΜΕ την αποχώρηση Μπάιντεν

 

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα κυριότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία εστίασαν στις συνέπειες για την επόμενη μέρα.

Η επιλογή του προέδρου χαρακτηρίστηκε ως “θαρραλέα” και “εντυπωσιακή” από πολλές εφημερίδες. Οι New York Times έγραψαν: «Ο Μπάιντεν έκανε μια θαρραλέα επιλογή. Οι Δημοκρατικοί πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία», ενώ η Wall Street Journal σχολίασε: «Για τον Μπάιντεν, ένα εντυπωσιακό τέλος 50 ετών στο επίκεντρο της εξουσίας».
Το CNN επικεντρώθηκε στις μελλοντικές εξελίξεις, μεταδίδοντας ότι «Ο Μπάιντεν αποσύρεται, δίνει το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις», ενώ η USA Today ανέφερε ότι «Ο Τζο Μπάιντεν αποσύρεται από την εκστρατεία του 2024 εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τους κορυφαίους Δημοκρατικούς».
Το Fox News επέλεξε τον τίτλο «Από την καταστροφή του ντιμπέιτ, στην απόσυρση: Ο δρόμος του Μπάιντεν προς την έξοδο», και η Washington Post υπογράμμισε ότι «ο Μπάιντεν παίρνει την εντυπωσιακή απόφαση να αποσυρθεί από την εκστρατεία του 2024».

Το Forbes και το Newsweek εστίασαν επίσης στην επόμενη μέρα, με το πρώτο να σημειώνει: «Ο Μπάιντεν αποσύρεται από την προεκλογική εκστρατεία – ιδού τι θα συμβεί αμέσως μετά» και το δεύτερο να εξηγεί: «Τι συμβαίνει τώρα που ο Τζο Μπάιντεν παραιτείται της προεκλογικής εκστρατείας; Εξηγούμε τη διαδικασία».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου