Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 18, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έτοιμο το Ολυμπιακό χωριό να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες

 

Το Ολυμπιακό χωριό είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Σεντ Ντενί.

«Έχουν όλες τις παροχές που θα μπορούσαμε να τους εξασφαλίσουμε. Εγκαταστάσεις μπάσκετ, ξιφασκίας, πάλης ή άρση βαρών μέσα στα στούντιο. Οι αθλητές θα έχουν να περπατήσουν μόλις λίγα μέτρα για να βρεθούν στις προπονητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Λόρεν Μίσο, διευθυντής Ολυμπιακού χωριού.
Το ‘πε και το ‘κανε. Η Αν Ινταλγκό τήρησε την υπόσχεσή της και βούτηξε στον Σηκουάνα. Η δήμαρχος του Παρισιού κολύμπησε στα θολά νερά του διάσημου ποταμού σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι ασφαλής και καθαρός για να φιλοξενήσει αγωνίσματα.

«Καθαρίσαμε τον Σηκουάνα. Αυτό μας επιτρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μας επιτρέπει να κολυμπήσουμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό θα είναι μία σημαντική κληρονομιά».

Οι Ολυμπιακές λωρίδες έχουν τεθεί σε ισχύ μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως ήδη έχουν επιβληθεί πάνω από 400 πρόστιμα για παραβάσεις.

Την ίδια στιγμή, μεγαλώνει το κύμα εξώσεων των αστέγων μεταναστών που ζουν σε φτωχά προάστια του Παρισιού.

«Μένουμε με τα παιδιά μου στο πάρκο. Κοιμόμαστε έξω στο δρόμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», λέει μετανάστρια.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί τον τελευταίο χρόνο, από καταυλισμούς και εγκαταλελειμμένα κτίρια με αποτέλεσμα να έχουν καταλήξει στους δρόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου