Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Ιουλίου 10, 2024

Ειδικός προειδοποιεί ότι η χρήση 2 υλικών για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων προκαλεί βλάβες

Η ειδικός στον καθαρισμό Joyce French μοιράστηκε τα πιο δημοφιλή

κόλπα καθαρισμού του TikTok που στην πραγματικότητα μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στο σπίτι σας, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας ή απλά να είναι χάσιμο χρόνου.



Όλοι έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση. Κάνοντας scrolling στο TikTok μπορεί να παρασυρθήκαμε από ένα βίντεο με εντυπωσιακές συμβουλές καθαρισμού. Ποιος δεν ενθουσιάζεται από την υπόσχεση ενός πεντακάθαρου σπιτιού που επιτυγχάνεται με ένα μόνο προϊόν και ελάχιστη προσπάθεια; Όμως, χρειάζεται προσοχή!

 Η ειδικός στον καθαρισμό Joyce French από το HomeHow.co.uk προειδοποιεί για τους κινδύνους που κρύβουν μερικά από τα πιο δημοφιλή “μυστικά” καθαρισμού του TikTok. Από αμφιλεγόμενα μείγματα καθαρισμού μέχρι μεθόδους που μπορεί να φαίνονται αποτελεσματικές αλλά να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, η ειδικός εξηγεί τι πρέπει να προσέχετε. Παράλληλα τονίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη μαζί με υγρό πιάτων στις αποχετεύσεις σας.

Για να αποφύγετε φθορές στο σπίτι και να προστατεύσετε την υγεία σας, η Joyce French δίνει 4 συμβουλές:

  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη μαζί με υγρό πιάτων για τις αποχετεύσεις σας
  • Μην καθαρίζετε τα χαλιά με ακατάλληλα προϊόντα
  • Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό για τους αρμούς των πλακιδίων
  • Μην αποθηκεύετε τα προϊόντα καθαρισμού σε κομψά δοχεία αποθήκευσης αλλά στην αρχική τους συσκευασία

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη μαζί με υγρό πιάτων για να ξεβουλώσετε ή να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας

Μια δημοφιλής συμβουλή στο TikTok προτείνει να ρίχνετε χλωρίνη και υγρό πιάτων στην αποχέτευση για να την καθαρίσετε. Ωστόσο, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το αποφύγετε, λέει η ειδικός καθώς μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

Εκτός από το ότι αποδυναμώνει το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, η χλωρίνη μπορεί επίσης να αναμειχθεί με χημικές ουσίες που βρίσκονται ήδη στην αποχέτευση. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει μια χημική αντίδραση που εκπέμπει τοξικούς ατμούς.

Το υγρό πιάτων συχνά περιέχει αμμωνία. Ο συνδυασμός του με χλωρίνη μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος και προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα ή εγκαύματα στον λαιμό, τη μύτη, το δέρμα ή τα μάτια. Ορισμένα αέρια που απελευθερώνονται από τον συνδυασμό προϊόντων καθαρισμού μπορεί να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μην καθαρίζετε τα χαλιά με ακατάλληλα προϊόντα

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο “life hack” καθαρισμού χαλιών στο TikTok περιλαμβάνει τη χρήση οικιακών προϊόντων που δεν είναι σχεδιασμένα για χαλιά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το ράντισμα με απορρυπαντικό ρούχων, το ανακάτεμα ξυδιού με υγρό πιάτων ως μια σπιτική λύση ή ακόμα και τη χρήση αφρού ξυρίσματος για την αντιμετώπιση των λεκέδων.

Ενώ αυτά τα μείγματα μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα, μπορούν να αφήσουν πίσω τους ένα κολλώδες υπόλειμμα που προσελκύει περισσότερη βρωμιά. Ακόμα χειρότερα, ορισμένοι συνδυασμοί μπορούν να βλάψουν τις ίνες του χαλιού ή ακόμα και να τις αποχρωματίσουν.

Τελικά, μπορεί να καταλήξετε με ένα πιο βρώμικο και θαμπό χαλί από ό,τι ξεκινήσατε, αντιμετωπίζοντας πιθανώς μια πιο ακριβή επαγγελματική εργασία καθαρισμού στο μέλλον.

Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό για τους αρμούς των πλακιδίων

Μια νέα τάση στο TikTok προτείνει τη χρήση λευκαντικού στους αρμούς των πλακιδίων για να διατηρήσετε το λαμπερό τους λευκό χρώμα. Ωστόσο, αυτό δεν συνιστάται. Το λευκαντικό είναι ένα πολύ δυνατό χημικό. Η χρήση λευκαντικού στους αρμούς μπορεί να τους αποδυναμώσει ή ακόμα και να τους σπάσει.

Επιπλέον, μπορεί να καταλήξετε να αποχρωματίσετε τους αρμούς, κάτι που πάει ενάντια στον αρχικό σας σκοπό. Η ζημιά στους αρμούς των πλακιδίων σας μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να προσλάβετε επαγγελματίες για να διορθώσετε τα προβλήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά κόστη.

Μην αποθηκεύετε τα προϊόντα καθαρισμού σε κομψά δοχεία αποθήκευσης

Ένα από τα πιο δημοφιλή trends στο TikTok αφορά τον τρόπο που αποθηκεύουμε διάφορα αντικείμενα. Υπάρχει μια τεράστια αύξηση στη χρήση γυάλινων βάζων, δοχείων και πλαστικών κουτιών για την αποθήκευση βασικών ειδών καθαρισμού, μαγειρικής και πλυντηρίου.

Ενώ είναι αποδεκτό να αποθηκεύουμε τρόφιμα σε ξεχωριστά δοχεία, θα πρέπει να αποφεύγουμε την αποθήκευση προϊόντων καθαρισμού ή πλυντηρίου σε τέτοιου είδους δοχεία αποθήκευσης.

Η δημοτικότητα που απέκτησαν οι κάψουλες με απορρυπαντικό οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κλήσεων στα κέντρα δηλητηριάσεων σχετικά με τις πολύχρωμες συσκευασίες. Αυτό ανέδειξε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα. Αυτό ώθησε τους παραγωγούς απορρυπαντικών να αναβαθμίσουν τις συσκευασίες για να βελτιώσουν την ασφάλεια των προϊόντων τους.

Η μεταφορά αυτών των προϊόντων σε διαφορετικό δοχείο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα παιδιά σας. Επομένως, είναι πολύ πιο ασφαλές να διατηρείτε τα προϊόντα πλυντηρίου και καθαρισμού στην αρχική τους συσκευασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου