Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 10, 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: Αναζητείται ακόμη ένα άτομο εκτός από τον ηθικό αυτουργό – Βοήθησε τον 44χρονο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση

Οι αρχές δεν αναζητούν μόνο τον ηθικό αυτουργό που έδωσε

πιθανότατα την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου στο Ψυχικό, αλλά ακόμη ένα άτομο που φέρεται να βοήθησε τον 44χρονο μετά το έγκλημα, όπως αποκάλυψε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.


Ακόμη ένα άτομο φέρεται να αναζητούν οι Αρχές στο πλαίσιο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, εκτός από τον ηθικό αυτουργό που φέρεται να έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου του.

 Σύμφωνα με το Star, το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να βοήθησε τον 44χρονο μετά την δολοφονία του 54χρονου. Πρώτη φορά εμφανίζεται στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι και τον βοηθά να φύγει το σκούτερ από το πάρκινγκ προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής, από το οπτικό υλικό δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή του.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το ποιος είναι αυτός ο άντρας και αν γνωρίζει ότι ο 44χρονος έχει εκτελέσει το πρωί τον τοπογράφο. Μία σημαντική λεπτομέρεια, είναι πως ο 44χρονος με τα αρχικά Κ.Γ.  έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και με γνωστούς πολλούς παραβατικούς.

Τα λάθη που έκανε ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με το Star, ο 44χρονος έκανε λάθη και ήταν απρόσεκτος, για αυτό και οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν πολύ γρήγορα στην ταυτότητά του.


Το πρώτο λάθος του: Χρησιμοποιεί υπόγειο πάρκινγκ για να κρύψει το σκούτερ, πριν και μετά τη δολοφονία, στην πολυκατοικία όπου μένει η αδερφή του.

Δεύτερο λάθος: Δεν φορά κράνος μία ημέρα πριν τη δολοφονία τη στιγμή που μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ με τη μηχανή του

Τρίτο λάθος: Δεν υπολογίζει ότι κάθε κίνηση του καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το σπίτι που έμενε ο 44χρονος με τη σύντροφό του στο Νέο Ψυχικό απέχει μόλις πέντε λεπτά και συγκεκριμένα 1,3 χλμ από την εταιρεία του τοπογράφου και το σημείο όπου τον εκτέλεσε με 20 σφαίρες από δύο όπλα.

Τις 50.000 ευρώ «αγγίζει» το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου τοπογράφου

Περίπου 50.000 ευρώ εκτιμούν οι Αρχές πως κόστισε το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού Παναγιώτη Στάθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την στυγερή δολοφονία, δεν είναι σίγουροι πως ο 44χρονος φερόμενος ως εκτελεστής του τοπογράφου, πρόλαβε να πάρει όλα τα χρήματα, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση. Σε πολλές περιπτώσεις συμβολαίων θανάτου, οι δράστες προπληρώνονται, λαμβάνουν κάποιο ποσό στην αρχή και το υπόλοιπο αφού ολοκληρώσουν το «έργο» τους.

Σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις στο παραπάνω ζήτημα θα δώσει η άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου φερόμενου ως δράστη. Ο τραπεζικός του λογαριασμός θα «δείξει» εάν κατατέθηκαν χρήματα τις ημέρες πριν από την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, ή την ημέρα της εκτέλεσής του.

Παράλληλα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες στα κινητά από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχει δοθεί προτεραιότητα σε 2 κάρτες sim που βρέθηκαν στο σπίτι του φερόμενου ως εκτελεστή. Επίσης, εξετάζεται το κινητό του θύματος αλλά και το κινητό του ανθρώπου που υποψιάζονται οι Αρχές ότι θα μπορούσε να είναι ο ηθικός αυτουργός.

Η αποκαλυπτική κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου

Την ίδια στιγμή, πολλά στοιχεία προκύπτουν και από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου, η οποία θεωρείται «κλειδί» στην υπόθεση, καθώς έδωσε ορισμένα ονόματα για το νησί της Μυκόνου που μπήκαν στο στόχαστρο των Αρχών.

«Στις 1-2 Ιουνίου, όταν ξύπνησα δεν τον βρήκα στο σπίτι. Είχε φύγει πολύ νωρίς το πρωί, κάτι που δεν το συνηθίζει. Αργότερα, όταν επέστρεψε, τον είδα να παρκάρει στο πάρκινγκ του σπιτιού μία μοτοσικλέτα που δεν ήταν δική του. Την επόμενη ημέρα, την πήρε και δεν την ξαναείδα. Η συμπεριφορά του δεν είχε τίποτα διαφορετικό. Βιαζόταν μόνο να φύγουμε διακοπές» φέρεται να κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών, η σύντροφος του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου.

Ο 44χρονος μετά την δολοφονία, μετέβη απευθείας στο σπίτι της συντρόφου του με το σκουτεράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί της έδειξαν 2 φωτογραφίες, ενός Έλληνα και ενός Αλβανού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Μύκονο, και την ρώτησαν εάν αναγνωρίζει κάποιον από τους δύο. Η ίδια με την σειρά της, αναφέρθηκε στον Έλληνα, και απάντησε πως «τον άνδρα που μου δείχνετε τον γνωρίζω. Τον έχω συναντήσει δύο φορές μαζί με τον φίλο μου (σ.σ. τον 44χρονο). Καθίσαμε όλοι μαζί και μιλούσαν για επιχειρήσεις και επενδύσεις στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου