Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 04, 2024

Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι δραστηριότητες του 54χρονου – Εξετάζεται laptop που βρέθηκε στη Μύκονο

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει μπει

όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε την Τρίτη (2/7) στο Ψυχικό.


Η Αρχή υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη χαρτογραφεί ήδη όλη την περιουσιακή κατάσταση του θύματος αναζητώντας πιθανά στοιχεία που θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Συγκεκριμένα ερευνώνται όχι μόνο οι προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων οντοτήτων και φυσικών προσώπων που είχαν σχέση συνεργασίας με τον 54χρονο.

 

Εξετάζεται laptop που βρέθηκε στη Μύκονο

Στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν το θύμα.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι που διέμενε ο 54χρονος τοπογράφος όταν επισκέπτονταν τη Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το θύμα και έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση – Ο δράστης χρησιμοποίησε 2 όπλα

Υπενθυμίζεται, ότι η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 54χρονου τοπογράφου έδειξε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, το σώμα και το πόδι. Ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Μάλιστα, είχε στην κατοχή του δύο όπλα, τα χρησιμοποίησε και τα δύο και είναι όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, εντοπίστηκαν περίπου 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο σώμα, στο κεφάλι και στο πόδι του θύματος. Ο ιατροδικαστής εντόπισε 15 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο δολοφόνος βρήκαν στόχο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο πιστόλια με σφαίρες 9 χιλιοστών. Ο εκτελεστής φέρεται να είχε στο τσαντάκι μέσης τα δύο όπλα και τα χρησιμοποίησε σε βάρος του θύματος που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Τα φονικά όπλα είναι «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου